• AUTO

    F1 Σιγκαπούρη: Ανάσανε αν μπορείς!

    F1 Σιγκαπούρη

    2022 Singapore Grand Prix, Saturday – Wolfgang Wilhelm


    Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε αγώνα σε ένα σημείο μοναδικό, στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του πλανήτη.

    Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου και την υγρασία το 75% οι συνθήκες στη Σιγκαπούρη απέχουν πολύ απ’ αυτό που θεωρείτε άνετο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σ’ αυτές τις συνθήκες οι οδηγοί καλούνται να φορέσουν άφλεκτα προστατευτικά εσώρουχα, άφλεκτη φόρμα, κράνος, γάντια, μπαλακλάβα και να αγωνιστούν για ώρες.

    Είναι ίσως το πιο απαιτητικό από άποψη φυσικής κατάστασης GP που φέρνει ανθρώπους και μηχανές στα όρια τους. Ταυτόχρονα είναι πλέον και ένας εμβληματικός αγώνας ο πρώτος νυχτερινός στην ιστορία της F1 και ο μόνος που γίνεται σε δημόσιους δρόμους υπό το φως των προβολέων.

    Οι ομάδες φτάνουν στη Σιγκαπούρη με τον Φερστάπεν να απολαμβάνει ένα απίστευτο σερί ρεκόρ 11 νικών. Η Red Bull δεν έχει χάσει αγώνα φέτος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα στη Μαρίνα Μπέι που έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

    Η Formula 1 άφησε την Ευρώπη και ταξιδεύει ανατολικά, με πρώτο σταθμό το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι του πλανήτη, τη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα, που έγινε για πρώτη φορά το 2008 και άφησε ιστορία ως ο πρώτος νυχτερινός. Νικητής τότε ήταν ο Αλόνσο, τα γεγονότα, όμως, εκείνης της βραδιάς ακόμη βαραίνουν τη Formula 1.

    Από τότε έχουν γίνει άλλοι 12 αγώνες εκεί, καθώς το 2020 και το 2021 δεν έγινε Grand Prix λόγω της πανδημίας. Πολυνίκης στη συγκεκριμένη διαδρομή είναι ο Φέτελ με 5 νίκες, ενώ από τους οδηγούς που θα πάρουν εκκίνηση αυτή την Κυριακή περισσότερες νίκες έχει ο Χάμιλτον με 4.

    Ο Αλόνσο έχει κερδίσει 2 φορές, ενώ πέρυσι κέρδισε ο Πέρεζ.  Η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας πρέπει να θεωρείται βέβαιη στους στενούς δρόμους του λιμανιού, όπου δεν έχει υπάρξει αγώνας ως σήμερα χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας.

    Το Grand Prix της Σιγκαπούρης παραδοσιακά αγγίζει το χρονικό όριο, καθώς έχουν υπάρξει φορές που ολοκληρώθηκαν τα 120 min πριν τον προβλεπόμενο αριθμό γύρων.

    Φέτος έχουμε αλλαγές στην πίστα καθώς οι στροφές 16 -19 καταργήθηκαν και έχουν γίνει ευθεία. Αντίστοιχα έχει αλλάξει η χάραξη της πίστας και οι στροφές έχουν μειωθεί από 23 σε 19, κάτι το οποίο πιθανόν να οδηγήσει σε μικρότερης χρονικής διάρκειας αγώνα.

    Στη διάθεση όλων των ομάδων θα βρίσκονται οι πιο μαλακές γόμες της γκάμας της Pirelli C3, C4, C5.

    Ο 15ος αγώνας του πρωταθλήματος, θα μεταδοθεί απευθείας την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.  Στην εκπομπή «Formula 1 Show»,  που ξεκινά στις 14:00, μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1 στη Σιγκαπούρη, Μαρία Θωμά και Πάνος Σεϊτανίδης θα μας μεταφέρουν το κλίμα από τη Marina Bay με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από τα pit.

    Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται για τον τελικό του F1 in Schools και η πρώτη αμιγώς γυναικεία ελληνική ομάδα και θα υπάρξει πλήρες ρεπορτάζ από τον αγώνα των μαθητριών. Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» θα πλαισιώσουν τον Τάκη Πουρναράκη οι Κώστας Λεώνης και Τζώρτζης Μαρκογιάννης. Στις μεταδόσεις θα βρίσκονται οι Μαρία Ανδρεάδη, Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης και Τάκης Πουρναράκης.

    ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ 16ου GRAND PRIX ΣΕ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΑΝΤ1+

    F1 FP1 15/9 12:30 ANT1+
    F1 FP2 15/9 16:00 ANT1+
    F1 FP3 16/9 12:30 ANT1+
    F1 Qualifying 16/9 16:00 ANT1, ANT1+
    F1 Formula 1 Show 17/9 14:00 ANT1, ANT1+
    F1 Race 17/9 15:00 ANT1, ANT1+
    F1 Formula 1 Show 17/9 Με τη λήξη του αγώνα ΑΝΤ1+

     

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Ελλάδα η νέα GLC Coupe!

    Προσθιοκίνητη ηλεκτρική Χ1!

    FIAT 600e: Μπήκε στην παραγωγή!



    ΣΧΟΛΙΑ