• AUTO

  Στην Ελλάδα η νέα GLC Coupe!


  Ξεκινά την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLC Coupé με τιμές από 76 χιλιάδες ευρώ

  Η σχεδίαση της GLC Coupé αποπνέει κομψότητα και δυναμισμό ακόμη κι όταν είναι σταματημένη. Οι μοναδικές αναλογίες, οι εντυπωσιακές επιφάνειες και οι αθλητικές ακμές καθορίζουν τη χαρακτηριστική της εμφάνιση, η οποία ολοκληρώνεται με τη διαρρύθμιση του υψηλής ποιότητας εσωτερικού χώρου. Η GLC Coupé είναι ένα sport όχημα με υψηλές επιδόσεις. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τεχνολογία ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, είτε ως plug-in υβριδικά με επαρκή ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές ανάγκες, είτε ως ήπια υβριδικά με τεχνολογία 48 Volt και ανάκτηση ενέργειας.

  Η νέα GLC Coupé κινείται άνετα σε κάθε τύπο εδάφους και εντυπωσιάζει με την άνεση και την ευελιξία της, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η σπορ ανάρτηση περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το προαιρετικό σύστημα τετραδιεύθυνσης με γωνία 4,5° που προσφέρεται με αερανάρτηση AIRMATIC, την καθιστά ακόμη πιο ευέλικτη. Εκτός δρόμου, το Coupé εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα 4MATIC και η αμιγώς ηλεκτρική off-road οδήγηση στα plug-in υβριδικά μοντέλα. Η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό» ως λειτουργία της κάμερας 360° καθιστούν την οδήγηση ακόμη πιο άνετη. Συνοπτικά τα κυριότερα σημεία αλλαγών της GLC Coupe:

  Εξωτερική σχεδίαση: Η συνολική εμφάνιση καθορίζεται από την σπορ coupé εμφάνιση. Με την πρώτη ματιά, αποπνέει μία αίσθηση κομψότητας, δυναμισμού και διάθεσης για περιπέτεια. Άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η οπτική προστασία κάτω μέρους σε εμφάνιση χρωμίου, οι μαύρες ράγες οροφής και τα προαιρετικά σκαλοπάτια επιβίβασης. Οι νέες στρογγυλεμένες ακμές του αμαξώματος δηλώνουν την ιδιαιτερότητα αυτού του μοντέλου. Οι προβολείς ενοποιούνται διακριτικά με τη μάσκα ψυγείου, εντείνοντας την σπορ, μυώδη σιλουέτα του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα DIGITAL LIGHT, τα φώτα πορείας ημέρας αποκτούν ελλειπτικό σχήμα. Άλλο ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η μάσκα ψυγείου με το μοτίβο αστεριών της Mercedes-Benz (βασικός εξοπλισμός).


  Εσωτερική σχεδίαση: Το εσωτερικό της GLC Coupé προσφέρει έναν συνδυασμό σπορ και σύγχρονου χαρακτήρα, με το ταμπλό οργάνων να διαιρείται οριζόντια σε δύο τμήματα, με γενναιόδωρο διάκοσμο και με μία κεντρική οθόνη σε κατακόρυφη διάταξη που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Η πρωτοποριακή σχεδίαση των καθισμάτων και των πλαισίων στις πόρτες υπογραμμίζει την υψηλή ποιότητα του εσωτερικού χώρου.

  Ακουστική άνεση: Η νέα GLC Coupé είναι ένα ευχάριστα αθόρυβο όχημα με εκπληκτικά ήρεμο περιβάλλον και χαμηλή στάθμη αεροδυναμικού θορύβου και θορύβου κύλισης. Από αυτή άποψη, υπερβαίνει ακόμη και τα υψηλά πρότυπα της προκατόχου της. Συνολικά, τα μέτρα ηχομόνωσης συντελούν σημαντικά στη δημιουργία της φιλόξενης ατμόσφαιρας που είναι συνώνυμη της Mercedes Benz.

  MBUX: Το σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς προσφέρει δύο μεγάλες οθόνες και πλοήγηση με προβολή πλήρους οθόνης.

  Άνεση χειρισμού: Η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις φωνητικές εντολές και διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες μάθησης. Η λειτουργία MBUX Smart Home μετατρέπει την GLC Coupé σε ένα κινητό κέντρο ελέγχου για το δικτυωμένο σπίτι. Η φωνητική υποβοήθηση MBUX έχει εμπλουτιστεί με μια νέα υπηρεσία Mercedes me, τον ηχητικό οδηγό διαδρομής «Tourguide».

  Ψυχαγωγία: Το MBUX ενσωματώνει πλήρως όλους τους σημαντικούς παρόχους streaming μουσικής, καθώς επίσης τις προσωπικές προτιμήσεις και ρυθμίσεις. Το προαιρετικό ηχοσύστημα Surround Burmester® διαθέτει 15 κορυφαία ηχεία και προσφέρει συνολική ισχύ 710 watt.


  Συστήματα κίνησης: Η νέα GLC Coupé, όπως και η έκδοση SUV, είναι συστηματικά εξηλεκτρισμένη. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, πάντα σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Τέσσερις από αυτούς είναι ήπια υβριδικά μηχανικά σύνολα με ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG) δεύτερης γενιάς, ενώ τρεις είναι plug-in υβριδικοί. Όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτουν ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP).

  Εξηλεκτρισμένη: Χάρη σε μια ηλεκτρική αυτονομία επαρκή για τις πραγματικές ανάγκες, οι καθημερινές αποστάσεις μπορούν συνήθως να καλύπτονται αμιγώς ηλεκτρικά. Το βελτιωμένο υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης επιλέγει τη λειτουργία ηλεκτρικής οδήγησης στα τμήματα της διαδρομής που ενδείκνυνται περισσότερο. Για παράδειγμα, η ηλεκτρική οδήγηση έχει προτεραιότητα στις διαδρομές εντός αστικών περιοχών.


  Άνεση και ευελιξία: Η σπορ ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης με μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό της νέας GLC Coupé. Άλλα εξαρτήματα είναι ο νέος μπροστινός άξονας τεσσάρων συνδέσμων και ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων με ημίμπαρο, που αντισταθμίζει τις πλευρικές δυνάμεις προσφέροντας έτσι σταθερή οδική συμπεριφορά. Η αερανάρτηση AIRMATIC διαθέτει μεταβλητά ρυθμιζόμενη απόσβεση.

  Ευκίνητη και ασφαλής: Η ευκινησία και η οδική συμπεριφορά έχουν βελτιωθεί με το προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα σε συνδυασμό με την πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης στον μπροστινό άξονα. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως 4,5 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 90 εκατοστά στα 10,9 μέτρα.

  Υψηλές επιδόσεις εντός κι εκτός δρόμου: Η GLC Coupé έχει αποκτήσει σαφώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά εντός και εκτός δρόμου σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τον απλοποιημένο χειρισμό μέσω της της οθόνης off-road, σαφέστερες πληροφορίες χάρη στη λειτουργία «διαφανές καπό» σε συνδυασμό με την προαιρετική κάμερα 360° και εξαιρετική πρόσφυση και ασφαλή οδική συμπεριφορά χάρη στα βελτιωμένα συστήματα ελέγχου. Τα plug-in υβριδικά οχήματα είναι πλέον κατάλληλα για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση εκτός δρόμου.


  Αεροδυναμική αντίσταση: Στην πιο ευνοϊκή αεροδυναμική διαμόρφωση, ο συντελεστής οπισθέλκουσας της GLC Coupé είναι μόλις Cd = 0,27, βελτιωμένος κατά τρία εκατοστά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο (Cd = 0,30).

  Συστήματα υποβοήθησης: Το τελευταίας γενιάς πακέτο υποβοήθησης οδήγησης plus περιλαμβάνει νέες και εξελιγμένες λειτουργίες, όπως το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης και το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας. Πρόσθετες λειτουργίες είναι το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° και «διαφανές καπό», το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με μνήμη και η υποβοήθηση ελιγμών ρυμουλκούμενου.


  DIGITAL LIGHT: Αυτή η τεχνολογία προβολέων (προαιρετικός εξοπλισμός) παρέχει εξαιρετικό φωτισμό.

  Εξοπλισμός ανέσεων: Τα βελτιωμένα συστήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το ENERGIZING AIR CONTROL, το AIR-BALANCE, το GUARD 360° και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Η νέα πανοραμική οροφή είναι 6 εκατοστά μακρύτερη από εκείνη της GLC SUV. Το προαιρετικό κάθισμα πολλαπλού περιγράμματος που περιλαμβάνεται στο πακέτο ανέσεων ENERGIZING Plus περιλαμβάνει τώρα διευρυμένες λειτουργίες μασάζ.

  Ρυμούλκηση: Το νέο μενού ρυμουλκούμενου «Trailer» και ο προγραμματισμός διαδρομής με ρυμουλκούμενο καθιστούν ασφαλέστερη και ευκολότερη την οδήγηση με ρυμουλκούμενο. Επιπλέον, η τετρακίνηση 4MATIC παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια δρόμου.


  Ήπια υβριδικά μοντέλα:

  Υβριδικά plug-in μοντέλα:

  Διαβάστε επίσης:

  Στέφ. Κασσελάκης: «Θα έχω ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά για όλα τα στελέχη του κόμματος»

  Απολύσεις στη Google: Η μητρική εταιρεία Alphabet καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας

  Προσθιοκίνητη ηλεκτρική Χ1!  ΣΧΟΛΙΑ