• AUTO

    F1 Σαουδική Αραβία: Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα!

    JEDDAH, SAUDI ARABIA – MARCH 17: A general view showing Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 17, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202303170964 // Usage for editorial use only //


    O Σέρτζιο Πέρεζ πήρε χτες την 2η pole στην καριέρα του και ξεκινά σήμερα από την 1η θέση της εκκίνησης. Δίπλα του βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin ο Ισπανός έχει μια δεκαετία να κερδίσει αγώνα (Ισπανικό GP 2013). Προφανώς με βάση την ταχύτητα της Red Bull ο Πέρεζ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πίσω τους βρίσκονται οι Ράσελ και Σάινθ στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Οι αναλύσεις στο ρυθμό των μονοθεσίων δείχνουν πως παραπλήσιο ρυθμό με τη Red Bull έχει η Ferrari (+0.2) και πιο πίσω στο μισό δευτερόλεπτο βρίσκονται οι Aston Martin και Mercedes. Αυτά τα έχει υπόψη του ο Αλόνσο που τονίζει ότι στόχος του δεν είναι να κοντράρει τη Red Bull για τη νίκη αλλά να πάρει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται.

    H Red Bull είναι ταχύτερη όλων σε ρυθμό αγώνα.

    Φυσικά η F1 δεν είναι μαθηματική εξίσωση πολλά μπορεί να συμβούν όπως είδαμε και χτες με το Φερστάπεν να μένει από άξονα μετάδοσης. Τα προηγούμενα δυο χρόνια είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας και η λογική λέει ότι το ίδιο θα γίνει και σήμερα. Το ερώτημα είναι πόσες φορές θα εμφανιστεί, που θα εμφανιστεί και πως θα επηρεάσει τη στρατηγική. Για παράδειγμα πέρυσι ο Πέρεζ την πάτησε και έχασε την ευκαιρία για τη νίκη.

    Αν υποθέσουμε ότι θα έχουμε έναν φυσιολογικό αγώνα τότε οι αναλύσεις της Pirelli δείχνουν στρατηγική μιας αλλαγής με ταχύτερη επιλογή τη μέση/σκληρή γόμα. Μπορεί όμως κάποιος να χρησιμοποιήσει και τη μαλακή γόμα στην αρχή για καλύτερη εκκίνηση. Για παράδειγμα ο Σάινθ έχει ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας σε αντίθεση με τους Πέρεζ, Ράσελ, Αλόνσο. Βέβαια η Ferrari δεν έχει την τελική ταχύτητα χτες τόσο ο Ισπανός όσο και ο Μονεγάσκος ήταν απογοητευτικά αργοί.

    Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πόσο γρήγορα θα ανέβουν στην κατάταξη οι Φερστάπεν (15ος) και Λεκλέρκ (12ος). Ο Ολλανδός πέρυσι έχει δείξει πως μπορεί γρήγορα να περάσει αρκετούς οδηγούς, απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να το κάνει αυτό είναι να αποφύγει τις κακοτοπιές στις πρώτες στροφές. Γύρω του έχει άπειρους και ενθουσιώσεις οδηγούς όπως οι ντε Βριες και Τσουνόντα αλλά και πεισματάρηδες μαχητές μπροστά του όπως οι Λεκλέρκ, Γκασλί, Χούλκενμπεργκ, Πιάστρι.

    Αν ο Φερστάπεν καταφέρει να ανέβει σταδιακά αποφεύγοντας τα προβλήματα και επωφεληθεί από τυχόν εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν αποκλείεται να διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Το ίδιο στοχεύει και ο Λεκλέρκ, αλλά δεδομένης της υστέρησης που παρουσιάζει η Ferrari σε τελική ταχύτητα δεν θα είναι τόσο εύκολο αυτό.

    Μία ώρα πριν τον αποψινό αγώνα, στις 18:00 έρχεται στο ΑΝΤ1+ το «FORMULA 1 SHOW» με τον Τάκη Πουρναράκη και τον Πάνο Σεϊτανίδη. Εκεί, θα δούμε, μεταξύ άλλων, μια συνέντευξη του αγωνιστικού διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, αλλά και τον 92χρονο Μπέρνι Έκλεστοουν, άλλοτε ισχυρό άντρα της F1, να μιλά για τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να φιλοξενήσει η χώρα μας, Grand Prix. Ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα που θα παρακολουθήσουμε αφορά στη μεγάλη νύχτα του billionaire Λώρενς Στρολ στο Μπαχρέιν.

    Στο στούντιο θα βρίσκεται και η Μαρία Θωμά για να μας μεταφέρει την πιο λαμπερή και lifestyle πλευρά της Formula 1, ενώ η εκπομπή θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσης, με σχόλια και αναλύσεις. Στην περιγραφή του αγώνα θα είναι ο Τάκης Πουρναράκης και ο Πάνος Σεϊτανίδης, ενώ, από τη θέση του οδηγού, το σχόλιο θα κάνει ο αγωνιζόμενος στην Ιταλική FIA Formula 4, Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

    Απόψε στις 19:00 οι κινητήρες ανάβουν, τα κόκκινα φώτα σβήνουν και οι φίλοι της Formula 1 στην Ελλάδα δίνουν ραντεβού σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ για το 2ο συναρπαστικό Grand Prix της χρονιάς. Λάβετε θέσεις!

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Σαουδική Αραβία: Ξανά ο Πέρεζ στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ