• AUTO

    F1 Σαουδική Αραβία: Ξανά ο Πέρεζ στην pole!

    O Πατρίκ Εβρά (ποδοσφαιριστής) δίνει το τρόπαιο της pole στο Πέρεζ


    Ο Μαξ Φερστάπεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη μετάδοση της Red Bull, έσπασε ένα ακραξόνιο, πιθανόν και από χτύπημα στα κερμπ και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q3. Ως τότε ήταν ταχύτερος σε όλες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών και το Q1. Ο πρωταθλητής εκκινεί αύριο από την 15η θέση εκτός απροόπτου (αν χρειαστεί κάποια αλλαγή που επισύρει ποινή). Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατάφερε όμως να κάνει τη δουλειά για τη Red Bull και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της RB19 ώστε να πάρει την pole.

    Ο Μεξικάνος έκανε επίδοση ίδια με την περσινή και πήρε όπως και πέρυσι την pole. Πίσω του ο Σαρλ Λεκλέρκ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με τη Ferrari αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, υπολείπονταν 2 δέκατα. Ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει αύριο 10 θέσεις πιο πίσω από την 12η θέση. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσπάθειά του αναρριχηθεί αλλά και να κρατήσει πίσω του τον κόκκινο Ταύρο του πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

    Φεύγοντας από τη 2η θέση ο Λεκλέρκ θα βρεθεί στην 1η σειρά της εκκίνησης ο Αλόνσο με την Aston Martin. Από την ακάθαρτη πλευρά της πίστας ο Ισπανός θα προσπαθήσει να κρατηθεί μπροστά από το Ράσελ που έφερε την Mercedes στην 2η σειρά της εκκίνησης. Η Ferrari του Σάινθ θα είναι πίσω από την Aston Martin του Αλόνσο με εκατομμύρια Ισπανούς να καρδιοχτυπούν για την πρώτη στροφή.

    Στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης θα έχουν λοιπόν μια Red Bull, δυο Aston Martin, μια Ferrari, δυο Mercedes, δυο Alpine μια McLaren και μια Haas. Ο Όσκαρ Πιάστρι εντυπωσίασε με την ταχύτητά του, το ίδιο και ο Χούλκενμπεργκ που θα ανέβει στην 5η σειρά λόγω της ποινής του Λεκλέρκ. Αντίθετα ο Χάμιλτον απογοήτευσε με την επίδοσή του που είναι 4 δέκατα πιο αργή από την άλλη Mercedes.

    Εκτός δεκάδας φυσιολογικά έμειναν οι Alfa Romeo, οι Williams, οι Alpha Tauri. Μηχανικό πρόβλημα υποχρέωσε το Νόρις με την άλλη McLaren να εγκαταλείψει ενώ προβλημάτισε με την επίδοσή του ο Μάγκνουσεν με την άλλη Haas. Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 19:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Μια ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει στον ΑΝΤ1+ το Formula 1 Show.

    Η κατάταξη ήταν:

     

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Σαουδική Αραβία: Ταχύτερος ο Φερστάπεν στα ελεύθερα!



    ΣΧΟΛΙΑ