• AUTO

    F1 Ίμολα: Νίκη Φερστάπεν στο Sprint Race!

    IMOLA, ITALY – APRIL 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 overtakes Charles Leclerc of Monaco driving (16) the Ferrari F1-75 for the lead during Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 23, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202204230357 // Usage for editorial use only //


    Ο Λεκλέρκ μπήκε μπροστά στην εκκίνηση αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά καθώς η Ferrari έφθειρε περισσότερο τα ελαστικά.

    Μια τελείως διαφορετική μέρα σήμερα με καλό καιρό θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 27 βαθμούς Κελσίου σήμερα στην πίστα Έντσο και Ντίνο Φερράρι.

    Στην μια ώρα ελεύθερων δοκιμών ταχύτερος ήταν ο Ράσελ με τη Mercedes. Στην εκκίνηση ο Λεκλέρκ έφυγε καλά και κατάφερε να περάσει τον Φερστάπεν.

    Ο Ζου με την Alfa Romeo είχε επαφή με το Γκασλί. Ο Κινέζος βρέθηκε εκτός αγώνα και το αυτοκίνητο ασφαλείας οριοθέτησε το ρυθμό έως ότου απομακρυνθεί η Alfa Romeo. Η επανεκκίνηση βρήκε τον Λεκλέρκ να διευρύνει με άνεση το προβάδισμα από το Φερστάπεν και πιο πίσω τον Πέρεζ να κερδίζει θέσεις.

    Ο Μεξικάνος που εκκινούσε 7ος βρέθηκε 4ος προσπερνώντας τον Μάγκνουσεν. Ο Ολλανδός ήταν μαζί με τον Μ.Σουμάχερ οι δυο οδηγοί που επέλεξαν την μέση γόμα, φάνηκε ότι αυτό δεν ήταν σωστό. Οι δυο Haas έχασαν έδαφος.

    Μάλιστα ο Μάγκνουσεν παρότι εκκινούσε 4ος, κατάφερε οριακά να κρατηθεί εντός βαθμών καθώς μετά τον Πέρεζ τον προσπέρασαν εύκολα οι Ρικιάρντο και Σάινθ. Εν τέλει έδωσε στη Haas τον έναν βαθμό.

    Ο Λεκλέρκ ήλεγχε άνετα τη διαφορά από το Φερστάπεν μπροστά και ήταν σαφές από τη διαφορά ρυθμού πως το βασικό στην Ίμολα είναι η θέση που κατέχεις.

    Ο Φερστάπεν δεν μπορούσε να πλησιάσει τη Ferrari, ο Λεκλέρκ δεν μπορούσε να απομακρυνθεί. Ο Σάινθ που είχε μεγάλη διαφορά από τα μονοθέσια μπροστά του κατάφερε να περάσει τη Haas και τις McLaren ακολουθώντας τον Πέρεζ.

    Ο Ισπανός μπόρεσε να μαζέψει τις απώλειες από το χθεσινό του λάθος και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωνε έτοιμος για μάχη αύριο.

    Στον 17ο γύρο ο Λεκλέρκ έχασε λίγο έδαφος λόγω φθοράς ελαστικών με αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να κολλήσει πίσω του. Ο Ολλανδός πίεσε όσο μπορούσε και κατάφερε να περάσει δυο γύρους πριν το φινάλε με μια εκπληκτική κίνηση στο τέλος της ευθείας με τη βοήθεια του DRS.

    Ήταν μια ακόμη πολύ εντυπωσιακή και καθαρή μάχη ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος. Οι τιφόζι απογοητεύτηκαν και ο Φερστάπεν πήρε μια σημαντική ψυχολογική ανάταση. Οι Πέρεζ και Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη 4αδα.

    Ακόμη μια φορά ήταν μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες και στους υπόλοιπους.  Ο Λεκλέρκ μετά το τέλος του αγώνα ήταν προβληματισμένος για τη φθορά των ελαστικών που παρουσίασε η Ferrari με τη μαλακή γόμα και ενόψει του αυριανού αγώνα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα την χρησιμοποιήσει στην εκκίνηση. Επίσης είναι καθοριστικό αν θα πάνε για μια ή δυο αλλαγές και αν θα χρησιμοποιήσουν τη σκληρή γόμα.

    Πολύ κακή εμφάνιση από τον Αλόνσο με προβλήματα και λάθη. Ο Ισπανός έχασε θέσεις (εκκινούσε 5ος) και βρέθηκε τελικά εκτός βαθμών. Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

    Μια ώρα νωρίτερα θα αναλύσουμε όλα τα θέματα στρατηγικής στο F1 Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Για να το παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε στο @pournarakis ή στο @seitanf1.

    Η τελική κατάταξη του Sprint Race θα είναι η σειρά εκκίνησης του αγώνα: 

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Ίμολα: Κερδισμένοι και χαμένοι στη λοταρία!

    Σε παραγωγή το CX-60!



    ΣΧΟΛΙΑ