• AUTO

    Σε παραγωγή το CX-60!

    Το νέα SUV Mazda CX-60


    Η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου SUV Mazda CX-60 στο εργοστάσιο Hofu Plant στο Yamaguchi.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής στο εργοστάσιο Hofu, ο CEO Akira Marumoto, και ο συνδικαλιστής, Satoru Harada, εκφώνησαν ομιλίες, ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στις ποιοτικές προδιαγραφές που τηρεί η εταιρεία.

    Συμμετείχαν περίπου 100 άτομα που εμπλέκονται στην παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων του εργοστασίου Hofu, τοπικών προμηθευτών και αξιωματούχων της νομαρχίας Yamaguchi.

    Το CX-60 αποτελεί το σημαντικότερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει τα τελευταία δέκα χρόνια η Ιαπωνική μάρκα. Η νέα ναυαρχίδα της Mazda αντιπροσωπεύει όλα όσα η εταιρεία έχει ενσωματώσει στο DNA της στην αιωνόβια δραστηριότητά της, από την εξαιρετική εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση μέχρι την εκλεπτυσμένη ιαπωνική δεξιοτεχνία, τις τελευταίες καινοτομίες στις ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες και τον προηγμένο κινητήρα.

    Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV εισάγει για πρώτη φορά την plug-in hybrid τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά SUV.

    Το σύστημα κίνησής του συνδυάζει ένα θερμικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5lt, άμεσου ψεκασμού με έναν ηλεκτροκινητήρα 129 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων και μια μπαταρία υψηλής τάσης (355V) με χωρητικότητα  17.8 kWh.

    Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα και μοτέρ αποδίδει συνολική ισχύ συστήματος 327 PS/241 kW και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το CX60 ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda.

    Επιπλέον, το νέο Mazda PHEV επιδεικνύει εξαιρετικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου κατά WLTP είναι μόλις 1,5 l/100 km και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 κατά WLTP μόλις 33 g/km.

    Η μαζική παραγωγή του ευρωπαϊκού CX-60 ξεκίνησε και το πλοίο που μεταφέρει το πρώτο φορτίο CX-60 αναμένεται να αναχωρήσει για την Ευρώπη από το λιμάνι Nakanoseki στις 26 Απριλίου. Στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο.

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Έχουμε αγώνα στην Ίμολα το Πάσχα!

    Στο Μουσείο της Porsche η Μαρία Σάκκαρη

    Πασχαλινή έξοδος: Η μεγαλύτερη όλων των εποχών;



    ΣΧΟΛΙΑ