• AUTO

    F1: Ιδού τα νέα Safety Car!


    Η F1 υπέγραψε πολυετή συνεργασία με την Aston Martin και τη Mercedes. Αμφότερες θα παρέχουν Safety Car και Medical Car στα GP.

    Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια θα είναι δυο οι κατασκευαστές που θα παρέχουν το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό αυτοκίνητο στα GP της F1. Η Aston Martin θα διαθέσει μια πράσινη Vantage για αυτοκίνητο ασφαλείας και μια DBX για ιατρικό αυτοκίνητο. Το πράσινο αγωνιστικό χρώμα σηματοδοτεί την παράδοση της Βρετανίας στους αγώνες και συνδυάζεται με την επιστροφή της Aston Martin μετά από 61 χρόνια στους αγώνες.

    Από την άλλη η Mercedes AMG που είναι προμηθευτής των αυτοκινήτων ασφαλείας από το 1996 θα συνεχίσει να διαθέτει μια AMG GTR ως αυτοκίνητο ασφαλείας και μια Mercedes ΑMG C63 S Estate ως ιατρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα αμφότερα φέρουν ένα ιδιαίτερο πορτοκαλί/κόκκινο χρώμα χάρη και στο νέο χορηγό της εταιρείας την CrowdStrike που ειδικεύεται σε λογισμικό ασφαλείας για το διαδίκτυο.

    Το Aston Martin Vantage θα παίξει το ρόλο του Safety Car στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Σακχίρ (28/3) ενώ το Mercedes AMG GTR θα εμφανιστεί στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην Ίμολα στις 18/4. Το υπόλοιπο της χρονιάς θα μοιραστεί ανάμεσα στους δυο κατασκευαστές. Οδηγοί θα παραμείνουν ο Μπέρν Μέιλαντερ στο Safety Car και ο Άλαν βαν ντερ Μερ στο Medical Car.

    Θυμίζουμε πως παρότι η Aston Martin Vantage και η Mercedes AMG GTR είναι τα ταχύτερα αυτοκίνητα των μαρκών που εκπροσωπούν και φέρουν ειδικές προσθήκες και τροποποιήσεις για να κινούνται ασφαλώς και γρήγορα στην πίστα, παραμένουν με χαοτική διαφορά τα πιο αργά οχήματα στο GP μπροστά από τα μονοθέσια της F1.

    Διαβάστε επίσης:

    F1, Aston Martin: Με όνομα βαρύ και ιστορία!

    F1: Ιδού η νέα Mercedes W12

    F1: Ιδού η νέα Red Bull RB16B!



    ΣΧΟΛΙΑ