• AUTO

    F1 Γαλλία: Ταχύτερος ο Σάινθ στα ελεύθερα!


    Οι Ferrari ξεκίνησαν δυνατά σήμερα στις ελεύθερες δοκιμές του Γαλλικού GP.  Ο Σάινθ θα πάρει ποινή λόγω αλλαγής μηχανής. 

    Οι δυο Ferrari ήταν ταχύτερες στις δυο σημερινές ωριαίες περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Ο Λεκλέρκ ήταν ταχύτερος στην 1η περίοδο με χρόνο 1:33.930. O Φερστάπεν ήταν δεύτερος στο ίδιο δέκατο. Στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών οι χρόνοι κατέβηκαν καθώς οι οδηγοί επικέντρωσαν την προσοχή τους στη γόμα C4 που γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο φέρει το κόκκινο σιρίτι.

    Ο Σάινθ σημείωσε χρόνο 1:32.5 και ήταν μόλις ένα δέκατο ταχύτερος του Λεκλέρκ. Ο Φερστάπεν έμεινε στο 1:33. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους η περσινή pole του Ολλανδού πρωταθλητή ήταν στο 1:30.

    Ο Σάινθ που είχε αστοχία υβριδικής μηχανής στον προηγούμενο αγώνα στην Αυστρία θα αλλάξει εξαρτήματα. Ήδη αυτό έχει επισύρει ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση αλλά είναι πολύ πιθανό οι μηχανικοί της Ferrari να χρησιμοποιήσουν και άλλα εξαρτήματα ώστε να φτιάξουν αποθεματικό. Οπότε ο Ισπανός οδηγός δεν αποκλείεται να εκκινήσει από το τέλος. Οι οδηγοί της Ferrari βελτίωσαν το χρόνο τους κατά 1 sec όταν χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα.

    Ο Φερστάπεν είχε προβλήματα υποστροφής στο πρώτο μέρος της πίστας. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Ferrari αλλά ήταν ο μόνος που βρίσκονταν κοντά τους. Ο Νόρις φάνηκε να εκμεταλλεύεται το αναβαθμισμένο πακέτο της McLaren ενώ καλή απόδοση είχε και η αναβάθμιση της Alpha Tauri. Οι Alpine θέλουν όσο τίποτα μια καλή εμφάνιση εντός έδρας αλλά σήμερα δεν μπόρεσαν να μπουν στην δεκάδα.

     

    Οι χρόνοι στο FP2 σήμερα ήταν:

     

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 17:00.

     Διαβάστε επίσης

    F1 Αυστρία: Εύκολη νίκη Φερστάπεν, μάχη Ferrari!

    F1 Αυστρία: Βρέχει στη Ferrari!



    ΣΧΟΛΙΑ