• AUTO

    F1 Αυστρία: Εύκολη νίκη Φερστάπεν, μάχη Ferrari!

    Μαξ Φερστάπεν

    Μαξ Φερστάπεν


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής κράτησε το προβάδισμα στην εκκίνηση και πήρε μια εύκολη νίκη στον αγώνα sprint.

    Ο αγώνας sprint ακόμη μια φορά δικαίωσε τη φήμη του ως αχρείαστος καθώς η δράση ήταν περιορισμένη. Ο Φερστάπεν εκκίνησε καλά κράτησε πίσω του το Σάινθ στα φρένα για τη στροφή 3 και μετά έφτιαξε μια διαφορά που του επέτρεψε να πάρει μια εύκολη νίκη. Πίσω του συνέβη το αδιανόητο. Στη Ferrari αντί να κάνουν ότι μπορούν  για να κυνηγήσουν και να προβληματίσουν τον Ολλανδός τσακώνονταν μεταξύ τους. Σάινθ εναντίον Λεκλέρκ και Λεκλέρκ εναντίον Σάινθ και είναι ένα θαύμα ότι δεν ακούμπησαν.

    Ο Σάινθ πέρασε μπροστά από το Λεκλέρκ στην 1η στροφή μετά την εκκίνηση καθώς ο Φερστάπεν πήγε δεξιά να κλείσει το Μονεγάσκο αλλά έκανε λάθος πηγαίνοντας από την εξωτερική στη στροφή 3 που είχε μια ευκαιρία να περάσει το Φερστάπεν. Γλίστρησε εκτός γραμμής και τον πέρασε ο Λεκλέρκ από την εσωτερική στην 4. Ο Σάινθ προσπάθησε εκ νέου ανεπιτυχώς ανεβάζοντας τους παλμούς των τιφόζι και ειδικά του Μπινότο. Ο Ισπανός ήταν ταχύτερος όλων στις σημερινές ελεύθερες δοκιμές.

    Εν τέλει οι τέσσερις πρώτοι τερμάτισαν όπως εκκίνησαν με το Ράσελ να πραγματοποιεί έναν ήσυχο αγώνα χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Ο Πέρεζ που εκκινούσε 13ος κέρδισε εύκολα τις πρώτες θέσεις αλλά δυσκολεύτηκε να περάσει τις δυο Haas καθώς ο Σουμάχερ έπαιρνε DRS από το  Μάγκνουσεν και ήταν ταχύτατος στην ευθεία. Ο Χάμιλτον χρειάστηκε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καταφέρει στο φινάλε να περάσει το Σουμάχερ και να πάρει τον 1 βαθμό της 8ης θέσης. Πίσω από τους 3 πρωταγωνιστές τερμάτισαν οι Ράσελ, Πέρεζ, Οκόν Μάγκνουσεν, Χάμιλτον μέσα στους βαθμούς. Θυμίζω πως στον αγώνα sprint που διήρκησε 23 γύρους, βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι. Παίρνει 8 βαθμούς ο πρώτος, επτά ο δεύτερος, και φτάνουμε στον έναν στον 8ο.

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μια ώρα νωρίτερα μπορείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την ανάλυσή μας στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Αρκεί να συντονιστείτε σε ένα από τα δυο προφίλ: @pournarakis, @seitanf1. Σας περιμένουμε.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Αυστρία: Ατμόσφαιρα από Σπήλμπεργκ!



    ΣΧΟΛΙΑ