• AUTO

    F1 Αυστρία: Βρέχει στη Ferrari!

    Λεκλέρκ

    credit: @Scuderia Ferrari Press Office


    Το κλίμα είναι βαρύ στην Ιταλική ομάδα και παρότι έχει γίνει δουλειά στον επικοινωνιακό τομέα, μαντεύεις την ένταση πίσω από τις λέξεις.

    O Λεκλέρκ προσπαθεί να γενικεύσει τη συζήτηση μιλώντας για την αστάθεια αποτελεσμάτων στους τελευταίους αγώνες και όχι για την απώλεια της νίκης στο Σίβλερστον. Μιας νίκης που πήγε στον έτερο οδηγό της ομάδας, Κάρλος Σάινθ για τον Ισπανό ήταν η πρώτη του στη F1.

    Ο Λεκλέρκ ήταν ξεκάθαρα απογοητευμένος μετά τη λήξη του αγώνα και είχε μια έντονη συζήτηση με τον αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Ματία Μπινότο. Οι δύο τους μίλησαν ξανά μέσα στη βδομάδα, σ’ ένα δείπνο στο Μόντε Κάρλο που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό.

    Ότι και να είπαν βέβαια η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Ο Φερστάπεν έχει προβάδισμα 43 βαθμών έναντι του Λεκλέρκ στη βαθμολογία των οδηγών και η Red Bull 63 βαθμών στους κατασκευαστές έναντι της Ferrari.

    To Αυστριακό GP θα έχει και αγώνα σπριντ με το νικητή να παίρνει 8 βαθμούς. Ο νικητής του κανονικού αγώνα μπορεί αν σημειώσει και ταχύτερο γύρο να πάρει άλλους 26 βαθμούς οπότε θεωρητικά κάποιος μπορεί να μαζέψει 34 βαθμούς στην Αυστρία. Μ’ ένα στραβοπάτημα δηλαδή πολλά μπορεί να συμβούν.

    Χαλαρό τρέξιμο χτες για το Σάινθ στο Red Bull Ring.
    Χαλαρό τρέξιμο χτες για το Σάινθ στο Red Bull Ring.credit: @Scuderia Ferrari Press Office

    Μιλώντας για τη συζήτηση με το Μπινότο ο Λεκλέρκ αποκάλυψε: «Είχε θυμώσει μαζί μου γιατί με είδε πολύ πεσμένο και προσπάθησε να με ανεβάσει. Όλοι λένε γιατί κουνούσε έτσι το δάχτυλο, ήταν αναστατωμένος γιατί με είδε απογοητευμένο μετά από τέτοιο σπουδαίο αγώνα. Από την άλλη κατανοούσε την απογοήτευσή μου καθώς από πρώτος βρέθηκα τέταρτος.

    Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά φέτος, προσωπικά δυσκολεύομαι να δεχτώ όσα μας έχουν συμβεί μέσα στους τελευταίους πέντε αγώνες. Θέματα αξιοπιστίας, στρατηγικής με έχουν κρατήσει μακριά από το βάθρο τόσους αγώνες, δεν είναι εύκολο. Συνεχίζω με την ίδια προσήλωση, το ίδιο πάθος.

    Έχω την αυτοπεποίθηση ότι θα έχουμε ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο, ακόμη πιστεύω πως μπορούμε φέτος να κατακτήσουμε και τα δυο πρωταθλήματα. Η ομάδα με υποστηρίζει, δουλεύουμε πολύ σκληρά και ξέρω ότι θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να βελτιωθεί η κατάσταση».

    credit: @Scuderia Ferrari Press Office

    Στην ερώτηση αν θα πάρει το ρόλο του Νο1 οδηγού ο Λεκλέρκ απάντησε: «Δεν είναι δική μου απόφαση, ρωτήστε τον Μπινότο».

    Μια ωραία ατμόσφαιρα λοιπόν με τις κατατακτήριες δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για σήμερα στις 18:00 (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote) και την πρόβλεψη του καιρού να είναι για βροχή.

    Διαβάστε επίσης:

    GP Αυστρίας: Ταύρος ή Άλογο;

    Το CUPRA Born πήρε 5 αστέρια (video)!

     



    ΣΧΟΛΙΑ