• AUTO

    F1 Μπακού: Ο Λεκλέρκ στην pole του αγώνα Sprint!

    Σαρλ Λεκλέρκ

    O Mονεγάσκος ήταν ταχύτερος από τις Red Bull, 1,5 sec πιο αργός από το χθεσινή του επίδοση και τράκαρε στο τέλος


    O Mονεγάσκος ήταν ταχύτερος από τις Red Bull, 1,5 sec πιο αργός από το χθεσινή του επίδοση και τράκαρε στο τέλος.

    Το Sprint Shootout έκρυβε δράμα με τους Σάρτζαντ, Λεκλέρκ να χτυπούν στους τοίχους. Ο Αμερικάνος με τη Williams την πάτησε στο τέλος του SQ1 και ενώ είχε πάρει την πρόκριση για το SQ2 ενώ ο Μονεγάσκος στην τελευταία του προσπάθεια στο SQ3. Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν αρκετή η προηγούμενη προσπάθειά του για να του δώσει την πρώτη pole σε Sprint Shootout στην ιστορία της F1. Ο Λεκλέρκ ήταν 1.5sec πιο αργός απ’ ότι χτες στις κατατακτήριες δοκιμές πράγμα που ο ίδιος απέδωσε στις διαφορετικές συνθήκες. Ο Μονεγάσκος είπε ότι η πίστα γλιστρούσε και ότι υπερθέρμανε τα πίσω ελαστικά γι’ αυτό και έχασε το πίσω μέρος στην τελευταία προσπάθεια. Αξίζει να τονίσουμε πως η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν στους 49 βαθμούς Κελσίου παραπλήσια με εχθές.

    Formula 1

     

    Ο Φερστάπεν είχε αρκετά προβλήματα με την ευστάθεια του πίσω μέρος επίσης και βρέθηκε πίσω από τον Πέρεζ σε επίδοση. Σε σχέση με τη χθεσινή διαδικασία ο Τσουνότα έχασε σημαντικό έδαφος καθώς βγήκε κόκκινη σημαία την ώρα που ολοκλήρωνε την προσπάθειά του στο SQ1. Αντίστοιχα θεαματική βελτίωση είχε ο Άλμπον με τη Williams που από 13ος ανέβηκε 7ος. Ο Ράσελ επίσης μπόρεσε να ανέβει από την 11η στην 4η θέση όντας 0,25 sec ταχύτερος από το Χάμιλτον. Ο αγώνας Sprint ξεκινά στις 16:30 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ANT1 και ΑΝΤ1+.

    H σειρά εκκίνησης του αγώνα Sprint:

    Formula 1

     

    Ο αγώνας Sprint διαρκεί 17 γύρους ή 100km και βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι οδηγοί με τον πρώτο να παίρνει 8 βαθμούς και τον όγδοο να παίρνει έναν βαθμό.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Μπακού: Ποιος υπερέχει σε τελική ταχύτητα;



    ΣΧΟΛΙΑ