• AUTO

    F1 Αυστρία: Η μάχη των τριών!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    F1 Αυστρία: Σήμερα στον κανονικό αγώνα οι Ferrari θα κάνουν ότι μπορούν για να βρεθούν μπροστά από το Φερστάπεν.

    Το χθεσινό sprint race ήταν αποκαλυπτικό όσον αφορά στις ισορροπίες δυνάμεων αλλά και την δυσκολία που υπάρχει στα προσπεράσματα στο Red Bull Ring. Δυσκολία παρότι το DRS ανοίγει και στις τρεις ευθείες της πίστας. Η διαδρομή έχει δέκα στροφές από τις οποίες οι 8 είναι δεξιές και δυο (6,7) είναι αριστερές. Όπως φάνηκε από την προσπάθεια των Πέρεζ και Χάμιλτον να περάσουν τις Haas όταν το προπορευόμενο μονοθέσιο έχει DRS είναι αδύνατον να περάσεις.

    Σε ένα θεωρητικό τρενάκι 3 μονοθεσίων λοιπόν ο πρώτος είναι πιο ευάλωτος από το δεύτερο. Μελετώντας τις τελικές ταχύτητες οι διαφορές είναι πολύ μικρές της τάξεως του 1-2km/h δεν κάνουν σημαντική διαφορά. Καθοριστικής σημασίας σήμερα θα είναι η εκκίνηση. Λογικά τόσο ο Φερστάπεν όσο και οι Λέκλερκ – Σάινθ θα εκκινήσουν με την μέση γόμα που χτες απέδωσε όπως αναμένονταν στους 24 γύρους του αγώνα sprint. Αξίζει να τονιστεί πως έγιναν δυο γύροι σχηματισμού (είχε πρόβλημα ο Ζου στην εκκίνηση) και οι Aston Martin, Williams εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα.

    Σήμερα στις στρατηγικές λογικά θα δούμε μια αλλαγή από μέση σε σκληρή ή από σκληρή σε μέση γόμα. Τονίζουμε ότι η μέση γόμα δίνει ταχύτερη εκκίνηση από τη σκληρή γόμα λόγω καλύτερης πρόσφυσης οπότε είναι πιο πιθανόν να τη δούμε στην αρχή του αγώνα των 71 γύρων. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα θα είναι ίδιες με τις χθεσινές του sprint οπότε οι ομάδες έχουν στοιχεία για τη φθορά των ελαστικών. Η επιλογή δυο αλλαγών είναι 15 sec πιο αργή ως στρατηγική οπότε θα την δούμε μόνο σε περίπτωση προβλήματος ή εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας.

    Τα σετ ελαστικών διαφορετικών γομών που έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί για τον αγώνα.

    Αξίζει να δούμε αν ο Φερστάπεν θα κρατήσει την 1η θέση στην εκκίνηση. Αν οι Ferrari θα μπορέσουν να τον ακολουθήσουν, χτες δεν μπορούσαν. Αν οι κόκκινοι θα επιχειρήσουν δυο διαφορετικές στρατηγικές ώστε να προβληματίσουν τον Ολλανδό.

    Ο Λεκλέρκ προσπερνά το Σάινθ στα φρένα για την 4η από την εσωτερική χτες στο sprint race. Ήταν θαύμα ότι δεν ακούμπησαν.

    Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον αν θα υπάρξει ξανά μάχη μεταξύ των δυο οδηγών της Ferrari. Αν γίνει κάποιο λάθος και ακουμπήσουν τα κόκκινα μονοθέσια θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ιταλική ομάδα που αρνείται να ξεκαθαρίσει τους ρόλους ανάμεσα στους δυο οδηγούς. Πιο πίσω δύσκολο να μαντέψει κανείς αν και πότε ο Πέρεζ θα περάσει το Ράσελ με τη Mercedes για να μπει στη μάχη του βάθρου. Επίσης δεν μπορεί κάποιος εύκολο να ξεγράψει το Ράσελ από αυτή τη μάχη.

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 16:00 ώρα Ελλάδος (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote). Μια ώρα νωρίτερα μπορείτε αν θέλετε να παρακολουθήσετε την ανάλυσή μας στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Αρκεί να συντονιστείτε σε ένα από τα δυο προφίλ: @pournarakis, @seitanf1. Σας περιμένουμε.

    Η σημερινή σειρά εκκίνησης είναι:



    ΣΧΟΛΙΑ