• Επαναφορτιζόμενη BMW X2 xDrive25e

    Δημοσιεύτηκε:

    Αφιέρωμα Charge N Go

    Με μια κορυφαία διαδικτυακή παρουσίαση έγινε το λανσάρισμα της plug in hybrid BMW X2 xDrive25e στην Ελλάδα.

    Με το λανσάρισμα του plug-in υβριδικού μοντέλου και για την Χ2, η BMW αυξάνει συνεχώς τη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων της. Η νέα BMW X2 xDrive25e έρχεται σε συνέχεια της BMW X1 xDrive25e και της ευρύχωρης, παντός εδάφους BMW 225xe Active Tourer.

     

    H διαδικτυακή παρουσίαση έγινε από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και εταιρικής επικοινωνίας της BMW, Κώστα Διαμαντή, και τον BMW I manager, Αντώνη Αδάναλη (δεξιά).

    Με υβριδικό σύνολο που αποτελείται από θερμικό κινητήρα 1.5lt και ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, η νέα BMW X2 xDrive25e έχει συνολική απόδοση 162 kW/220 hp και ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km. Ταυτόχρονα καθώς ο θερμικός κινητήρας ενεργεί στον εμπρός άξονα και ο ηλεκτρικός κινητήρας στον πίσω άξονα είναι και τετρακίνητη (AWD).

     

    Το κομψό εμπρός τμήμα χωρίς φώτα ομίχλης υποστηρίζει τη σπορ εικόνα του SAC. Προβολείς LED με ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών βελτιώνουν την ορατότητα. Η πιο εντυπωσιακή καινοτομία είναι η νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος. Η λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών, που ενσωματώνεται στους στάνταρ LED προβολείς, αντικαθιστά τα προηγούμενα στρογγυλά, φώτα ομίχλης. Ακόμα και στη βασική έκδοση, η εμφάνιση του εμπρός τμήματος αναδεικνύεται από μαύρα σχεδιαστικά στοιχεία.

    Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ του τρικύλινδρου θερμικού κινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα διασφαλίζει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία για την BMW X2 xDrive25e. Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία υψηλής τάσης που τον τροφοδοτεί με ενέργεια προέρχεται από την τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Αποδίδει ισχύ 70 kW/95 hp, ροπή 165 Nm και μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω μιας σχέσης.

    Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5L αποδίδει μέγιστη ισχύ 92 kW/125 hp και μέγιστη ροπή 220 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που χαρίζει στη νέα BMW X2 xDrive25e ένα υψηλό επίπεδο ευελιξίας. Η συνολική ισχύς του θερμικού κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα είναι 162 kW/220 hp. Η μέγιστη συνδυασμένη ροπή και των δύο κινητήριων μονάδων είναι 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.

    Η νέα BMW X2 xDrive25e επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 6,8sec. Επίσης, στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις και στις προσπεράσεις, η ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος κίνησης ενισχύει σημαντικά το σπορ χαρακτήρα του οχήματος. Η μέγιστη ταχύτητα της BMW X2 xDrive25e περιορίζεται στα 195 km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την απόδοση του συστήματος κίνησης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων υποστηρίζοντας τον θερμικό κινητήρα σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας του.

    Χάρη στην έξυπνη εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι ελάχιστα μικρότερη έναντι των εκδόσεων BMW X2 με συμβατικό σύστημα κίνησης. Ο ωφέλιμος αποθηκευτικός χώρος παραμένει ακριβώς ίδιος. Το plug-in υβριδικό μοντέλο διαθέτει επίσης μεταβλητό εσωτερικό. Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε διαιρούμενη διάταξη 40 : 20 : 40, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται από 410 σε 1.290lt.

    Τόσο η δομή του αμαξώματος όσο και το σετάρισμα της ανάρτησης έχουν εναρμονιστεί με την ειδική κατανομή βάρους της νέας BMW X2 xDrive25e. Για βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, η ευθυγράμμιση των ελατηρίων και αμορτισέρ έγινε με συνάρτηση το χαμήλωμα του οχήματος κατά 10 συγκριτικά με τα συμβατικά μοντέλα. Η νέα BMW X2 xDrive25e διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X. H τιμή της ξεκινά από τις 52χ ευρώ.

     

    Διαβάστε περισσότερα για την ηλεκτροκίνηση και τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας στο μεγάλο αφιέρωμα Charge N Go του mononews.gr

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση