• EKO Acropolis Rally Diary

    EKO ACROPOLIS RALLY: Ταιριαστό ξεκίνημα!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    EKO ACROPOLIS RALLY: Ταιριαστό ξεκίνημα!


    Ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της FIA, η ειδική του Συντάγματος, η παγκόσμια προβολή, όλα ήταν όπως έπρεπε.

    «Το Ράλι Ακρόπολις, ήρθε για να μείνει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν δώσει την σημαία εκκίνησης στον πολυπρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ που κέρδισε με χρόνο 51.5 και την πρώτη ειδική στην πλατεία Συντάγματος. Το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που έχει διοργανώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια πήρε το «πράσινο φως» με ένα υπερθέαμα πρωτόγνωρο ακόμα και για τον κόσμο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

    Η αφρόκρεμα του WRC αλλά και οι πρωταγωνιστές των ελληνικών αγώνων πέρασαν τη ράμπα της αφετηρίας, σηματοδοτώντας την αναγέννηση ενός θεσμού οικείου, που τόσο είχε λείψει στους απανταχού φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λίγο πριν από την εκκίνηση ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ και τον υφυπουργό Αθλητισμού – πρωτεργάτη της οργάνωσης – Λευτέρη Αυγενάκη φωτογραφήθηκαν με τους οδηγούς σε μία ακόμη κίνηση υποστήριξης της καμπάνιας για την οδική ασφάλεια της FIA, #3500LIVES.

    Αμέσως μετά, τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, για αυτό που αντικειμενικά έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό: την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την COSMOTE 5G Athens Stage, που ανέδειξε την Ελλάδα κυριολεκτικά σε κάθε άκρη της Γης. Μια πανηγυρική εικόνα εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Η καρδιά της Αθήνας χτύπησε δυνατά, με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να δίνουν μάχη με το χρονόμετρο και ταυτόχρονα να χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας «πέρασε» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, η οποία σείστηκε από ήχο κινητήρων και πλημμύρισε από μυρωδιά ελαστικών. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, που αυθόρμητα αγκάλιασε με θέρμη το πρωτοποριακό εγχείρημα, δημιούργησε ατμόσφαιρα εορταστική, μοναδική, καθιστώντας πέραν πάσης αμφιβολίας σαφές πως το «Ράλλυ των Θεών» επέστρεψε στον τόπο του.

    Ο πολυπρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ φαβορί για τη νίκη, προηγείται με 38 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και κέρδισε με το Toyota Yaris WRC, την πρώτη ειδική με χρόνο 51.5sec: «ΟΙ θεατές μου έδωσαν ενέργεια. Αγαπώ την Ελλάδα, έρχομαι συχνά διακοπές. Είναι ωραία που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Είναι το ράλι που αγαπώ». ενέργεια». Μόλις 6 δέκατα πιο αργός ο Έβανς, 3ος ο γιος του Χάρι Ροβάνπερα, ο 19χρονος Κάιλ: «Σήμερα είναι όλα τόσο διαφορετικά σε σχέση με την εποχή που έτρεχε ο πατέρας μου. Είναι πολύ όμορφα, με πολύ κόσμο. Είναι υπέροχο να οδηγείς μπροστά σε τόσους θεατές και να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα αυτοκίνητα». Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Πλέον, η προσοχή όλων για τις επόμενες τρεις ημέρες στρέφεται στα ελληνικά βουνά. Για περισσότερα από 290 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε 14 απαιτητικές ειδικές διαδρομές, οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την απόλυτη μάχη με το χρονόμετρο, στοχεύοντας να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, του πιο σκληρού αγώνα του WRC. Η σημερινή μέρα έχει 6 ειδικές διαδρομές: Άγιοι Θεόδωροι (2 φορές), Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ωράρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκκίνηση για το EKO ACROPOLIS RALLY

    ΕΚΟ Acropolis Rally: Κήρυξε την έναρξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    EKO ACROPOLIS RALLY: Μεγάλη εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο Ζάππειο



    ΣΧΟΛΙΑ