• EKO Acropolis Rally 2023

    Μια πόλη, μια γροθιά!


    Η επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού «περιπολικού» και του διδύμου – Γιάννης Πλάγος, Άλκης Ρέντης – που θα συμμετέχει στο επετειακό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις έγινε στην Καλαμάτα.

    Μια βραδιά που τα είχε όλα. Ενθουσιασμό, αδημονία και αισιοδοξία.

    Συνοδευόμενο από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ το Ford Fiesta Rally4 «ντυμένο» στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, διένυσε την παραλιακή της Καλαμάτας με προορισμό το λιμάνι εκεί υπό το βλέμμα του αγάλματος του Ναύτη, πλήθος κόσμου περίμενε, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Γιάννη Πλάγου και Άλκη Ρέντη:

    «Μια πόλη, μια γροθιά» αυτό ήταν το διάχυτο συναίσθημα στην ατμόσφαιρα που χαρακτήρισε την λιτή αλλά τόσο ουσιαστική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου, καθώς έφερε κοντά τους πρωταγωνιστές –εκείνους που στέκονται μπροστά στα φώτα και όσους δουλεύουν άοκνα στο παρασκήνιο – με τον κόσμο που έκδηλα προσφέρει στηρίζει εδώ και χρόνια τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Μεσσηνία, στο πρόσωπο του Γιάννη Πλάγου.


    Η συμμετοχή των Γιάννη Πλάγου και Άλκη Ρέντη ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Ένας από τους βασικότερους είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η αρωγή των φορέων, των επιχειρήσεων και του κόσμου που ενδυναμώνει το εγχείρημα με έναν τρόπο μοναδικό. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την πολυπληθή παρουσία φίλων και υποστηρικτών στην εκδήλωση της Καλαμάτας.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί του δήμου Καλαμάτας, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Χριστόπουλος Αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και Αντώνιος Μπουζάλας Υποδιοικητής, εκπρόσωποι του Τύπου, φορέων και συλλόγων.


    Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι χορηγοί και υποστηρικτές: ο πρόεδρος της Ad Momentum Racing Team John Christou, οι εκπρόσωποι των εταιρειών VARELAS Home Design, ΑΤΗΑΝΑSIOU GROUP- ΑΘΗΡ, Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της SV Motorsport του Σπύρου Βασιλείου που έχει την τεχνική υποστήριξη του Ford Fiesta Rally4.


    Την παρουσίαση προλόγισε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος:

    «Ο δήμος Καλαμάτας ως οφείλει στηρίζει αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας που διαφημίζει την πόλη μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Γιάννη και τον Άλκη».

    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα στους δυο αθλητές λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή που τον προσέγγισαν και παρά τις γραφειοκρατικές απαραίτητες αλλά χρονοβόρες η Περιφέρεια Πελοποννήσου στάθηκε αρωγός.

    Ο Γιάννης Πλάγος ευχαρίστησε όλους όσοι είναι συνοδοιπόροι του σε αυτό το μεγάλο ταξίδι:

    Πρώτα πρώτα τον κόσμο γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «χωρίς θεατές δεν υπάρχει αθλητισμός», ακολούθως την Ελληνική Αστυνομία και την HELLENIC POLICE by V. T. P., τον πρόεδρο της Ad Momentum Racing Team John Christou, χάρη στον οποίο όπως ανέφερε έφθασε μέχρι το Le Mans στη Γαλλία, τους χορηγούς και υποστηρικτές την περιφέρεια Πελοποννήσου, το δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την VARELAS Home Design, την Αthanasiou Group – ΑΘΗΡ, την SV MOTORSPORTS του Σπύρου Βασιλείου και τον συντονιστή της όλης προσπάθειας Στέλιο Φάκαλη.

    Τελευταίο ευχαρίστησε τον co-pilot, τον συνοδηγό του Άλκη Ρέντη με τον οποίο επιστρέφουν δυναμικά φέτος στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.


    Η άφιξη του Ford Fiesta Rally4 στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κέντρισε τα βλέμματα για περίπου μια ώρα στο λιμάνι της Καλαμάτας μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον οδηγό Γιάννη Πλάγο και τον συνοδηγό Άλκη Ρέντη.

    Το αγωνιστικό «περιπολικό» ήταν «ανοικτό» στο κοινό δίνοντάς την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούσαν να μπουν στο κόκπιτ του εντυπωσιακού Ford Fiesta Rally4 και να νοιώσουν για λίγες στιγμές ως… οδηγοί αγώνων! Η βραδιά ήταν γεμάτη υποσχέσεις και ανυπομονησία για την 7η Σεπτεμβρίου…

    Ανακαλύψτε όλο το αφιέρωμα EKO ACROPOLIS RALLY DIARY 2023

    Διαβάστε επίσης:

    Το ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού «ξαναγεννιέται» στις 15 Σεπτεμβρίου

    Βρετανικό Μουσείο: «Προσβλητική γελοιότητα» η άρνηση της επιστροφής των αρχαίων

    Έλεος – φτάνει πια το θέατρο του παραλόγου



    ΣΧΟΛΙΑ