• EKO Acropolis Rally 2022

    EKO Acropolis Rally: Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη

    Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού

    Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού


    Συζήτηση με θέμα «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;», διεξήχθη στο Karteros Beach Sports Center, υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

    Το EKO Acropolis Rally «ξεκίνησε» και φέτος από την Κρήτη, από το Karteros Beach Sports Center. Από την Πέμπτη, έως την Κυριακή 31 Ιουλίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στις νέες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις, φιλοξενήθηκαν οι εκδηλώσεις «Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη». Κύρια στόχευση των εκδηλώσεων η μεταφορά μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς που τόσο έχει ανάγκη το νησί.

    Στο πλαίσιο αυτό στον Καρτερό διοργανώθηκε η μεγάλη συζήτηση «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;» με βιωματικές εμπειρίες και τρόπους αντιμετώπισης των βασικών λαθών που όλοι επαναλαμβάνουμε και αυξάνουν τις πιθανότητες να εμπλακούμε σε ατύχημα, όπως είναι η απόσπαση της προσοχής, η ακατάλληλη ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ/ουσιών, η μη χρήση κράνους/ζώνης.

    Όπως πέρυσι, με το διήμερο καραβάνι Οδικής Ασφάλειας που διέσχισε την Κρήτη και με την προσομοίωση σύγκρουσης στο λιμάνι του Ηρακλείου, έτσι και φέτος το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διαδίδει ζωτικά μηνύματα Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς. Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές συνεργάζονται για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό. Ανάμεσά τους, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης, που μας θυμίζει να φοράμε πάντα κράνος και ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος ο οποίος επισημαίνει τη σπουδαιότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας από όλους τους επιβάτες. Μιλώντας στην εκδήλωση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην υποδομή του Karteros Beach Sports Center και στις εκδηλώσεις που φιλοξενεί. Ο ίδιος, τόνισε ότι για ακόμα μια χρονιά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινάει από την Κρήτη, ενώ ενημέρωσε ότι το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό ΕΚΟ Acropolis Rally Road Truck θα κάνει περιοδεία στην Κρήτη μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο, περνώντας από όλο το νησί. Ως προς τα οδηγικά λάθη, ο Υφυπουργός εντόπισε ως ένα πολύ σοβαρό την απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση, εξαιτίας και της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

    Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, επεσήμανε ως το πιο συχνό λάθος στο δρόμο την ακατάλληλη ταχύτητα. Ο διευθυντής ΕΚΑΒ Κρήτης, Νίκος Γιαννακουδάκης, ζήτησε από όλους να φορούν ζώνη και κράνος, σημειώνοντας ότι αυξάνονται εκθετικά τα δυστυχήματα λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων στην Κρήτη. Στη συζήτηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, Νίκος Σπυριδάκης, ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, Σταύρος Καλογιαννάκης, ο αθλητής στίβου ΑμεΑ, Μανώλης Γιακουμάκης, ο οποίος τόνισε πως «δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, γι’ αυτό οδηγούμε έτσι», ο πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Ι.Λ.Π.Α., Δημήτρης Βερναρδάκης, που στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να οδηγούμε με κατάλληλα παπούτσια και σε καμία περίπτωση με σαγιονάρες, καθώς και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου αντιπροσώπων καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Ηρακλείου, Νίκος Χουστουλάκης.

    Με το πέρας της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνοδηγήσουν σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, δίπλα στους πρωταθλητές αγώνων Ράλλυ, Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη. Οι 4ήμερες εκδηλώσεις «Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη» στο Karteros Beach Sports Center συνδιοργανώθηκαν από την Motorsport Greece, το ΕΑΚ Ηρακλείου και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν:

    • Έκθεση περισσότερων από 50 ιστορικών οχημάτων με τη συμμετοχή των ΕΟΦΙΛΠΑ, ΑΟΚ, Φίλων Κλασσικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, Χανίων, Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων, Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτων Χανίων

    Γνωριμία με ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου και της πορείας εξέλιξής του, που σε μεγάλο βαθμό είναι συνυφασμένη με την ιστορία εξέλιξης της κοινωνίας ανά δεκαετίες.

    • Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό ΕΚΟ Acropolis Rally Road Truck, με προσομοιωτές οδήγησης, γυαλιά προσομοίωσης επικίνδυνων καταστάσεων, κάρτες Οδικής Ασφάλειας με Έλληνες αθλητές, καθώς και με δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

    Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό ΕΚΟ Acropolis Rally Road Truck θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στα χωριά της Κρήτης μεταφέροντας μήνυμα Οδικής Ασφάλειας σε ένα νησί που αριθμεί 33 νεκρούς φέτος και το έχει τόσο ανάγκη. Θα ολοκληρώσει την περιοδεία του το Δεκαπενταύγουστο στα Χανιά.

    Διαβάστε επίσης:

    EKO Acropolis Rally: Σεμινάριο υβριδικής τεχνολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ