• AUTO

    Αθλητισμός, οδική ασφάλεια και Harley!


    Εκδήλωση υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για τον αθλητισμό, την οδική ασφάλεια και τις μηχανές.

    Χτες έγινε μια περιήγηση σε αθλητικά κέντρα της πρωτεύουσας όπου μεταδόθηκε ένα ξεχωριστό μήνυμα: «Ο Αθλητισμός δεν γνωρίζει όρια και διαφορές και μπορεί να συνδυάζει ακόμα και τις Ολυμπιακές Αξίες με την ιδιαίτερη κουλτούρα των οδηγών μηχανών Harley»! Η εξαιρετική εκδήλωση ήταν ιδέα του συλλόγου «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (ΙΔΟΡΟ), με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη μας, Όλγα Βασδέκη και υλοποιήθηκε με την αρωγή του «Ζήσε Αθλητικά» από το υφυπουργείο Αθλητισμού αλλά και τους Οlympians.


    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει στο μήνυμά του για την εκδήλωση: «Την αγκαλιάσαμε ως… Χαρλεάδες και την υλοποιήσαμε, στέλνοντας παράλληλα τα πολύ αναγκαία κοινωνικά μηνύματα της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας. Ξεκινήσαμε, από τον Άγιο Κοσμά, την «καρδιά» της Ολυμπιακής μας προετοιμασίας εν όψει των Αγώνων στο Τόκιο. Σταματήσαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να μας θυμίσει ο «τίμιος γίγαντας», Αργύρης Καμπούρης, πώς ευστόχησε στις θρυλικές βολές του Ευρωμπάσκετ το ’87. Περάσαμε από το Καλλιμάρμαρο, όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες. Κάναμε στάση στο Πεδίο του Άρεως, εκεί που η αθηναϊκή κοινωνία συνδέεται με τον Πανελλήνιο, το σωματείο των Ολυμπιονικών και καταλήξαμε στο ΟΑΚΑ: Στο τοπόσημο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο ιδανικότερο σημείο για να ολοκληρωθεί αθλητικά η ημέρα με τον τελικό του Euro (μπράβο, Ιταλία), παρουσία και του Πρωταθλητή Ευρώπης, Άγγελου Μπασινά! Μια μοτοπορεία με 40 Harley, πιστή στο “Olympic spirit of freedom”, στον αλληλοσεβασμό όσων κινούμαστε, με όποιο όχημα, στους δρόμους, συνδύασε τόσα πολλά μηνύματα με αφορμή τον Αθλητισμό. Χρειαζόμαστε κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

    Αξίζει να τονιστεί πως η πορεία έγινε με όλα τα προβλεπόμενα: Κράνη, αποστάσεις, όρια ταχύτητας, δίνοντας ένα σημαντικό μήνυμα οδικής ασφάλειας σε μια εποχή με πάρα πολλά τροχαία στους δρόμους.

    Διαβάστε επίσης:

    Jeep Compass: Η πυξίδα μας έβγαλε Χαλκιδική!

    Γιατί έκανε ρεκόρ πωλήσεων η αγορά αυτοκινήτου;

    Mustang Mach E: Η εξέλιξη των ειδών (video)



    ΣΧΟΛΙΑ