• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οριακές απώλειες για τα futures λίγο πριν το άνοιγμα

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures της Wall Street την Τετάρτη μετά τα χθεσινά ρεκόρ των δεικτών, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς ο ρυθμός προσλήψεων επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, αφού οι εταιρείες συνέχισαν να αγωνίζονται για να βρουν εργαζόμενους ώστε να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει την ώρα που οι ΗΠΑ επανέρχονται στη κανονικότητα.

    Χθες, Nasdaq και S&P 500, σκαρφάλωσαν σε νέα ρεκόρ, ενώ ο Dow Jones λίγο πριν το τέλος κατάφερε να περάσει σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.292,29 μονάδες, με άνοδο μόλις 0,03%, αν και αρχικά κινήθηκε με άνοδο 100 μονάδων. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.291,80 μονάδες, επίσης με άνοδο 0,03% ενώ ο Nasdaq στις 14.528,33 μονάδες, παρά το νευρικό του ξεκίνημα, ολοκληρώνοντας με άνοδο 0,19%.

    Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία από την αγορά εργασίας αναφορικά με τον ρυθμό προσλήψεων και θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ο ρυθμός προσλήψεων επιβραδύνθηκε από τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι εταιρείες συνέχισαν να αγωνίζονται για να βρουν εργαζόμενους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

    Οι ιδιωτικές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 692.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση Απασχόλησης του ADP την Τετάρτη. Τα στοιχεία για το Μάη αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα για να δείξουν ότι προστέθηκαν 886.000 θέσεις εργασίας αντί για τις αρχικά αναφερόμενες 978.000. Οικονομολόγοι από το Reuters είχαν προβλέψει ότι οι ιδιωτικές θέσεις θα αυξηθούν κατά 600.000.

    Προσυνεδριακά, η μετοχή της Under Armour αυξήθηκε 1,5% καθώς οι αριθμοί από τη βάση δεδομένων ανάλυσης θέσεων εργασίας που διαχειρίζεται η GlobalData έδειξαν ότι ο λιανοπωλητής προσλαμβάνει σε μεγάλους αριθμούς, μια σαφή ένδειξη ότι αναμένει ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η μετοχή της Intel σημείωσε πτώση 0,4%, h μετοχή της Moderna αυξήθηκε 2,4%, επεκτείνοντας τα κέρδη 5% της Τρίτης, όταν ο φαρμακοποιός ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά της μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 40 μονάδων ή 0,12%, του S&P 500 πέφτουν ήπια 0,1%, ενώ του Nasdaq χάνουν επίσης ήπια 5 μονάδες ή 0,05%.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο

    Fitch Ratings: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Quant Master Servicer

    Κρυπτονομίσματα για όλους με τη σάρωση της ίριδας του ματιού



    ΣΧΟΛΙΑ