• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε την Τρίτη ο S&P 500 και ο Nasdaq, παρά τις χαμηλές πτήσεις για τις μετοχές στη Wall Street, ενώ και ο Dow Jones κατάφερε την τελευταία στιγμή να κλείσει με οριακή άνοδο, επιστρέφοντας σε ανοδικό έδαφος.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.292,29 μονάδες, με άνοδο μόλις  0,03%, αν και αρχικά κινήθηκε με άνοδο 100 μονάδων. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.291,80 μονάδες, επίσης με άνοδο 0,03% ενώ ο Nasdaq στις 14.528,33 μονάδες, παρά το νευρικό του ξεκίνημα, ολοκληρώνοντας με άνοδο 0,19%.

    Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία για τις τιμές κατοικιών τον Απρίλιο, οι οποίες σε 20 πόλεις των ΗΠΑ κατά μέσο όρο 14,9%, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων στο Bloomberg, πραγματοποιώντας έτσι τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2005. Τα χαμηλά επιτόκια ενυπόθηκων δανείων και η ζήτηση για ακίνητα στα προάστια, τροφοδοτούν την αγορά κατοικιών των ΗΠΑ για περισσότερο από ένα χρόνο, με την έλλειψη κατοικιών για αγορά να βοηθά στην αύξηση των τιμών. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6% από τον Μάρτιο, έναντι της εκτίμησης για αύξηση 1,7%.

    Πάντως η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου συνέχισε να υποχωρεί, κινούμενη κάτω από το 1.48%, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να παρατηρούν σημάδι πως ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού ξεπέρασε το υψηλότερο σημείο του.

    Στα επιχειρηματικά νέα, η United Airlines Holdings Inc. ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 270 νέα αεροσκάφη Boeing και Airbus για τον στόλο της, στη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της. H μετοχή της United υποχώρησε κατά -0,65% ενώ της Boeing έκλεισε στο -1,73%.

    Η Moderna ανέφερε ότι το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα. Η μετοχή της έκλεισε με άνοδο 5,17%.

    Άνοδο 1,55% σημείωσε η μετοχή της General Electric αφού η Goldman Sachs ανέφερε την μετοχή της ως μια «κορυφαία ιδέα».

    Οι μετοχές των κατασκευαστών ημιαγωγών συνέχισαν για δεύτερη ημέρα να ξεχωρίζουν, με την Skyworks να ενισχύεται κατά 4,5% και την AMD κατά 2,8%.

    Άνοδος 3,35% και για τη μετοχή της Morgan Stanley, η οποία ανακοίνωσε πως θα διπλασιάσει το τριμηναίο μέρισμα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Nike (2,36%), Home Depot (1,26%) και Apple (1,15%), ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Intel (-1,27%), Walt Disney (-1,50%) και Boeing (-1,75%).



    ΣΧΟΛΙΑ