• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζουν πτωτικά τα futures, στο -9% η μετοχή της Netflix


    Πτωτικά αναμένεται να ανοίξουν για τριτή σερί ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας αλλά και τα αρνητικά στοιχεία της Netflix οδηγούν σε πτώση την αγορά, με τα futures των δεικτών αυτή την ώρα να αναδεικνύουν την αρνητική εικόνα που έχει δημουργηθεί τα τελευταία 24ωρα.

    Την Τρίτη, οι δείκτες έκλεισαν για δεύτερη σερί ημέρα στο «κόκκινο» καθώς τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα δεν κατάφεραν να σπρώξουν σε θετικό έδαφος την αγορά, η οποία προβληματίζεται με την νέα αύξηση των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Χθες η IBM ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, εμφανίζοντας μάλιστα αύξηση των εσόδων μετά από 4 διαδοχικά αρνητικά τρίμηνα. Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσαν και οι Johnson & Johnson και Procter & Gamble, με την μετοχή της πρώτης να κλείνει στο +2,33% ενώ της δεύτερη στο +0,81%. Τα θετικά στοιχεία δεν μπόρεσαν ωστόσο να κρατήσουν ψηλά τον Dow Jones, ο οποίος υποχώρησε στις 33.821,30 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,75%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.134,94 μονάδες με απώλειες 0,68% ενώ ο Nasdaq στις 13.786,27 μονάδες με απώλειες 0,92%.

    Η περίοδος των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι εταιρείες έχουν γενικά παραδώσει σταθερά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η αγορά εστιάζει την Τετάρτη στη Netflix, αφού ο γίγαντας streaming έγινε ο πρώτος από τις λεγόμενες μετοχές της FAANG – οι πέντε εταιρείες τεχνολογίας που κυριαρχούν στους βασικούς δείκτες -. Ενώ η Netflix προσέφερε ισχυρά κέρδη πρώτου τριμήνου, ανέφερε ωστόσο ότι λιγότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν συνδρομητές από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι σημειώθηκε μια έντονη επιβράδυνση από το ρεκόρ των 15,8 εκατ. πελατών που πρόσθεσε πριν από ένα χρόνο, καθώς η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι. Υπολόγισε επίσης ότι θα προσθέσει μόλις 1 εκατομμύριο νέους πελάτες συνεχούς ροής το δεύτερο τρίμηνο, πολύ κάτω από την πρόβλεψη για σχεδόν 4,8 εκατ. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σταδιακά, καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και οι άνθρωποι θα «ξεμυτίζουν» ολοένα συχνότερα από το σπίτι-καταφύγιό τους, η παρακολούθηση του Netflix θα φθίνει, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

    Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα συνεχιστούν και σήμερα, με τον όμιλο τηλεπικοινωνιών Verizon να είναι ο πρωταγωνιστής. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε οτι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,27 δολάρια έναντι 1 δολαρίου το α’ τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 1,29 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της Verizon ανήλθαν στα 32,9 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 32,4 δισ. δολάρια.

    Επίσης η Las Vegas Sands και η Chipotle Mexican Grill είναι μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο.

    Αλλού, οι επενδυτές θα παρακολουθούν την Apple αφού ο κατασκευαστής iPhone ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα σειρά υπολογιστών iMac και iPads, καθώς και το προϊόν AirTags για την εύρεση χαμένων αντικειμένων.

    Προσυνεδριακά η μετοχή της Netflix μειώθηκε κατά 8,5%, η μετοχή της Verizon μειώθηκε κατά 0,5%, ενώ από την άλλη η μετοχή της GameStop προσθέτει 1,3% μετά την είδηση του Reuters που ανέφερε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος George Sherman θα λάβει ένα απροσδόκητο ποσό λίγο κάτω από 180 εκατομμύρια δολάρια όταν παραιτηθεί στα τέλη Ιουνίου χάρη σε μια συμφωνία που διογκώθηκε από το φετινό δραματικό ράλι μετοχών meme.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 65 μονάδες ή 0,2%, του S&P 500 είναι στο -0,26%, ενώ του Nasdaq σημειώνουν απώλειες 0,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ