array(0) {
}
        
    
Menu
-0.16%
Τζίρος: 28.07 εκατ.

Η Α’ Χειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ διατηρεί τη διεθνή διάκριση ως Κέντρου Αριστείας έως το 2029

Business

Netflix: «Βουτιά» για τη μετοχή της εταιρείας μετά τα απογοητευτικά νούμερα

Comments

Το Netflix ανακοίνωσε ότι έχει επιβραδυνθεί, πλέον, ο ρυθμός που αυξάνει τους συνδρομητές του σε όλον τον κόσμο, μετά την εκρηκτική αύξησή τους εν μέσω πανδημίας πέρυσι.

Περίπου 3,98 εκατομμύρια ήταν οι νέοι συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2021 (εκ των οποίων τα 1,8 εκατομμύρια στην Ευρώπη και τα 1,36 εκατ. στην Ασία), έναντι πρόβλεψης για 6,2 εκατομμύρια διεθνώς.

Αυτό είχε ως συνέπεια οι μετοχές της εταιρείας να σημειώσουν «βουτιά» 11% στο αμερικανικό Χρηματιστήριο λόγω απογοήτευσης των επενδυτών, μειώνοντας έτσι κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια τη χρηματιστηριακή αξία του. Η μετοχή είχε ανέβει κατά 27% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σταδιακά, καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και οι άνθρωποι θα «ξεμυτίζουν» ολοένα συχνότερα από το σπίτι-καταφύγιό τους, η παρακολούθηση του Netflix θα φθίνει, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Το 2020 το Netflix είχε προσθέσει 15,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, καθώς οι άνθρωποι έμειναν περισσότερο στο σπίτι τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συνδρομητών (9,3 εκατομμύρια) είχε προέλθει από την Ασία, μία αύξηση 65% έναντι του 2019.

Όμως, η πανδημία εξελίχθηκε σε δίκοπο μαχαίρι για το Netflix, καθώς αναγκαστικά έβαλε «φρένο» στις νέες παραγωγές του. Το Netflix ανακοίνωσε ότι αυτή η έλλειψη νέων παραγωγών πιθανώς συνέβαλε στην επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών στην αρχή του 2021 και εκτίμησε πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο φέτος (προβλέπει την προσθήκη μόνο ενός εκατομμυρίου νέων συνδρομητών, έναντι των προβλεπόμενων 4,8 εκατομμυρίων).

Αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με την προσθήκη νέων σειρών και ταινιών στο πρόγραμμά του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, όταν θα κυκλοφορήσουν νέες σεζόν δημοφιλών σειρών («You», «Money Heist», «The Witcher», «Sex Education» κ.ά.) και ταινιών (όπως οι «Red Notice» με τους Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς και «Don’t look up» με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ και Μέριλ Στριπ).

Το ανταγωνιστικό Disney+ της Walt Disney Co κερδίζει συνεχώς έδαφος και τον Μάρτιο ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι διπλάσιων του Netflix (207,6 εκατ.) στο τέλος Μαρτίου 2021. Πάντως, παρά την επιβραδυνόμενη ανάπτυξή του, το τελευταίο ανέφερε μεγάλα έσοδα 7,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 1,71 δισ. δολ. (έναντι 709 εκατ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο του 2020), σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Διαβάστε επίσης:

Κερδισμένοι και χαμένοι του κορονοϊού: Ποιες επιχειρήσεις εκτινάχθηκαν, ποιες «βουλιάζουν»

Χάρι και Μέγκαν: Το πρώτο εγχείρημα τους στο Netflix επικεντρώνεται στα Invictus Games

Έρευνα: Οι Έλληνες βλέπουν Netflix και ανταλλάσσουν μηνύματα σε Messenger και Viber

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Α’ Χειρουργική Κλινική του ΥΓΕΙΑ διατηρεί τη διεθνή διάκριση ως Κέντρου Αριστείας έως το 2029
Boujnah (Euronext): Επιστρέφουμε στο φυσιολογικό – Το status της ελληνικής οικονομίας ανήκει στις Αναπτυγμένες Αγορές
Nestlé: Θετικές επιδόσεις στο α’ τρίμηνο με «όχημα» τον καφέ – Άλμα 6% για τη μετοχή
BAT στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H Ελλάδα πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την προστασία των ανηλίκων
Forbes: Ο πλούτος των ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Interwood: Συμμετοχή ως προμηθευτής στα νέα νοσοκομεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Αλέξανδρος Εξάρχου: Η ενεργειακή ασφάλεια είναι εθνική ασφάλεια – O Κάθετος Διάδρομος, εργαλείο γεωπολιτικής εξισορρόπησης
ΕΚΤΕΡ: Στα €96 εκατ. ο ενοποιημένος τζίρος το 2025 – Στα €17 εκατ. τα EBITDA
Τρόμος στα Στενά του Ορμούζ: Πλοίο του εφοπλιστή Γιώργου Βασιλάκη κατάφερε να περάσει την ώρα που οι Φρουροί της Επανάστασης έκαναν ρεσάλτο στο Epaminondas
Aegean: Στα 0,857 ευρώ ανά μετοχή το καθαρό μέρισμα διανομής