• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα για WTI και Brent – Βουτιά 23% για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, την ώρα που το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ επέκτεινε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση τις απώλειές του, κλείνοντας μάλιστα την εβδομάδα με απώλειες άνω του 20%.

    Ειδικότερα ο  συμβόλαιο Δεκεμβρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 0,6% για να διαμορφωθεί στα 85,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Σε επίπεδο εβδομάδας το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε με άνοδο 0,5%.

    Στο ICE Futures Europe στο Λονδίνο, το  Brent Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,2% στα 93,05 δολάρια το βαρέλι ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άλμα 2%.

    Πίσω στη Νέα Υόρκη, η βενζίνη Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έκλεισε με άνοδο 0,5% στα 2,662 δολάρια το γαλόνι (άνοδο 1,2% την εβδομάδα) ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Δεκεμβρίου με άνοδο 2% στα 3,8323 δολάρια το γαλόνι (απώλειες  3,7% για την εβδομάδα).

    Το αμερικανικό φυσικό αέριο Νοεμβρίου στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 7,5% στα 4,959 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, στο χαμηλότερο του επίπεδο από τις 21 Μαρτίου. Σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 23%.

    Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα απελευθερώσει 15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, το τελευταίο κομμάτι από τον στόχο των 180 εκατ. βαρελιών που είχε υποσχεθεί να απελευθερώσει τον προηγούμενο Μάρτιο. Πρόσθεσε πως σκοπεύει να ενισχύσει ξανά τα στρατηγικά αποθέματα μόλις η τιμή του βαρελιού υποχωρήσει κάτω από τα 70 δολάρια.

    Οι τιμές του αργού έλαβαν επίσης στήριξη αυτή την εβδομάδα από τις προτάσεις που μελετά η Κίνα για μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας για τους ξένους επισκέπτες.

    Το φυσικό αέριο, εν τω μεταξύ, έχει υποχωρήσει απότομα καθώς οι εγχώριες προμήθειες έχουν αυξηθεί και οι ανησυχίες για ευρύτερη στενότητα της αγοράς ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της περικοπής των ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τη Μόσχα φαίνεται να έχουν ξεθωριάσει προς το παρόν, ενώ σε αυτή την κατάσταση βοήθησαν και οι ήπιες καιρικές συνθήκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Με άλμα 1,25% την Παρασκευή γύρισε σε θετικό πρόσημο την εβδομάδα – Ισχυρά κέρδη 5,5% για το ασήμι

    Ευρωαγορές: Απώλειες στα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, ανοδικά έκλεισε το Λονδίνο

    ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος σε συνομιλίες με τον Μασκ για τη χρήση του Starlink στο Ιράν



    ΣΧΟΛΙΑ