• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Με άλμα 1,25% την Παρασκευή γύρισε σε θετικό πρόσημο την εβδομάδα – Ισχυρά κέρδη 5,5% για το ασήμι

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Σε θετικό έδαφος κατάφερε να κλείσει η εβδομάδα για το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής παράδοσης του χρυσού χάρη στην ισχυρή άνοδο της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν ενδείξεις για τις επερχόμενες κινήσεις της FED.

    Ειδικότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ο χρυσός Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε την Παρασκευή στα 1.656,30 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 1,2%, έχοντας πάντως νωρίτερα αγγίξει μέσα στην ημέρα το χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τον Απρίλιο του 2020.  Σε επίπεδο εβδομάδας το  συμβόλαιο έκλεισε με άνοδο 0,5%.

    H απότομη αλλαγή στάσης στον χρυσό την Παρασκευή ήρθε μετά τις  εικασίες ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο από την Federal Reserve θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μια αύξηση μόνο κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.  Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε άλλωστε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να αρχίσει να μιλά για επιβράδυνση του γρήγορου ρυθμού των πρόσφατων αυξήσεων στα επιτόκια αναφοράς.

    Πάντως, η  απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σκαρφάλωσε έως και το 4,325% στις συναλλαγές της Παρασκευής, το υψηλότερο επίπεδό της τουλάχιστον από το 2008, πριν υποχωρήσει ξανά στο 4,218% Ο δείκτης δολαρίου DXY, μειώθηκε κατά 0,6% στις 112.227 μονάδες.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το  ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 2% στα 19,066 δολάρια η ουγγιά, με τα συνολικά εβδομαδιαία κέρδη να αγγίζουν το 5,5%.

    Το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 3,6% στα 2.005,50 δολάρια η ουγγιά αλλά η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 0,4%.

    Η πλατίνα Ιανουαρίου έκλεισε με άνοδο 2,1% στα 933,90 δολάρια η ουγγιά, με τα συνολικά κέρδη της εβδομάδας να φτάνουν το 4,4%. Τέλος ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,9% για να διαμορφωθεί την Παρασκευή στα 3,4745 δολάρια η λίβρα. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ