• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για WTI και Brent εν αναμονή της απόφασης του OPEC+

    πετρέλαιοπηγές


    Με ισχυρή άνοδο άνοιξε η πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου για τις τιμές του πετρελαίου, αφήνοντας πίσω έναν ιδιαίτερα αρνητικό Μάιο, όπου βρήκε το WTI με συνολικές απώλειες άνω του 10%.

    Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην επικείμενη συνάντηση των  μελών του OPEC+  στην Βιέννη την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και στη συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ στο Κογκρέσο.

    Την ίδια ώρα η αγορά είδε τηνΥπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ να ανακοινώνει πως τα εμπορικά αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαΐου. Οι αναλυτές ανέμεναν μεσοσταθμική πτώση 3.4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Commodity Insights.

    Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο αργά το βράδυ της Τετάρτης είχε ανακοινώσει αύξηση της τάξης των 5,2 εκατ. βαρελιών.

    Σε αυτό το κλίμα το WTI παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,01 δολάρια ή +3%, για να διαμορφωθεί στα 70,10 δολάρια το βαρέλι.

    Στο ICE Futures του Λονδίνου το Brent παράδοσης Αυγούστου, έκλεισε με άνοδο 1,68 δολ. ή +2,3%, στα 74,28 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Με νέα άνοδο κοντά στα 2000 δολάρια άνοιξε ο Ιούνιος

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,78% ο Stoxx 600

    Elon Musk: Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγόρασε για την Ουκρανία τις υπηρεσίες της Starlink

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ