• Σχόλιο Αγοράς

    Με απώλειες η εβδομάδα για το πετρέλαιο – Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά έκλεισαν την Παρασκευή τόσο ο χρυσός όσο και το πετρέλαιο, βρίσκοντας στήριξη στη κρίση στη Μέση Ανατολή.

    Ωστόσο, αν και η άνοδος της Παρασκευής ήταν ικανή για το πολύτιμο μέταλλο για να ανατρέψει την αρνητική πορεία της εβδομάδας και να κλείσει οριακά σε θετικό έδαφος, για το πετρέλαιο το κλείσιμο της μέρας μακριά από τα υψηλά ημέρας ήταν αρκετό για να διατηρήσει τις απώλειες σε περίοδο εβδομάδας για τον «μαύρο χρυσό».

    Η ανοδική πορεία της Παρασκευής ήρθε στον απόηχο της αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά θέσεων των Χούθι στην Υεμένη, σε απάντηση στις επιθέσεις κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα πλήγματα αυξάνουν τους κινδύνους για ευρύτερη σύρραξη στην περιοχή.

    Ο χρυσός, που σε περιόδους αστάθειας θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο», είδε το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου να αυξάνεται κατά 1,6% την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 14 Δεκεμβρίου, και να κλείνει στα στα 2.051,60 δολάρια η ουγγιά.

    Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου έκλεισαν την Παρασκευή με άνοδο μεν, μακριά από τα υψηλά ημέρας δε.

    Αν και το πρωί της Παρασκευής, μετά τα νέα για την επίθεση των ΗΠΑ, βρέθηκαν να κερδίζουν άνω του 4%, με το WTI να ξεπερνά τα 75 δολάρια το βαρέλι, σταδιακά τα κέρδη περιορίστηκαν αισθητά.

    Έτσι,  το West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 72,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση  υποχώρησε κατά 1,1%.

    Το συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου Brent  παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,1% την Παρασκευή, στα 78,29 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας ωστόσο υποχώρησε κατά 0,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Υεμένη: Αναφορές για προσέγγιση εμπορικού πλοίου από «μικρά σκάφη»

    Βρετανία: Πληροφορίες για νέο συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα

    Intertanko: Η CMF των ΗΠΑ προειδοποίησε τα πλοία να μείνουν μακριά από το Μπαμπ αλ-Μαντέμπ



    ΣΧΟΛΙΑ