• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρή άνοδος για χρυσό και πετρέλαιο λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

    • NewsRoom
    χρυσός


    Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το WTI να φτάνει σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς επέστρεψαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες στην αγορά.

    Η άνοδος ήρθε μετά τη χθεσινοβραδινή θανατηφόρα έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, για την οποία αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς. Η έκρηξη οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ιορδανία, κατά την οποία θα επιχειρούσε μια αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

    Σε αυτό το κλίμα, το WTI Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,66 δολάρια ή 1,9% στα 88,32 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 3 Οκτωβρίου.

    Στο ICE Futures στο Λονδίνο, το Brent Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1.60 δολαρίων, για να διαμορφωθεί στα 91,50 δολάρια το βαρέλι.

    Οι γεωπολιτικές ανησυχίες στήριξαν και τον χρυσό, ο οποίος σε περιόδους αστάθειας λειτουργεί ως «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο».

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης με άνοδο 1,42% για να διαμορφωθεί στα 1.963,20 δολάρια ανά ουγγιά, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Η Διπλή Ανάπλαση θα γίνει και ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το δικό του γήπεδο

    Χατζηδάκης: Στον σωστό δρόμο η ελληνική οικονομία

    Bloomberg: Έτοιμη η Ελλάδα να πουλήσει το 20% της Εθνικής Τράπεζας τον επόμενο μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ