• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπιες απώλειες στα futures της Wall Street

    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες κινούνται αυτή την ώρα, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Πάουελ στη Γερουσία και την νέα αύξηση επιτοκίων σε κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και την Τουρκία.

    Στις χθεσινές του δηλώσεις στην επιτροπή τραπεζών στη Γερουσία, ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός πλήττει περισσότερο τις εργατικές οικογένειες και πως η FED θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτύχει τον στόχο του 2%. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε δύο νέες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2023.

    Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών παρέμεινε στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε μάλιστα σε μία νέα απρόσμενη αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης, διπλάσια από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, εκτοξεύοντας το επιτόκιό της στο 5%. Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, προχώρησε σε πέμπτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, με τα επιτόκια πλέον να έχουν σκαρφαλώσει στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002. Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα επιτόκιά της στο 15% από το 8,5%, η οποία πάντως ήταν μικρότερη από αυτή που θα ήθελαν οι διεθνείς αναλυτές.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία που επηρέασαν τις αγορές

    Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία που επηρέασαν χθες τις αγορές, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, για την προηγούμενη εβδομάδα παρέμειναν σταθερά στις 264.000, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα πέσουν στις 256.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, δείγμα πως η αγορά εργασίας συνεχίζει να έχει αντιστάσεις παρά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Μια ισχυρή αγορά εργασίας αυξάνει το ενδεχόμενο αύξησης της κατανάλωσης και κατ΄επέκταση των τιμών, δίνοντας έδαφος στη FED για συνέχιση της πολιτικής σύσφιξης.

    Παράλληλα, οι πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ άγγιξαν τα 4,3 εκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 0,1 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα πέσουν στα 4,25 εκατ. δολάρια.

    Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν τους S&P 500 και Nasdaq να κλείσουν κοντά στα υψηλά ημέρας στη συνεδρίαση της Πέμπτης, την ώρα που ο Dow Jones ολοκλήρωνε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Τα futures του Dow κυμαίνονται στις 33.814,08 μονάδες με απώλειες 0,39%. Τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.362,28 μονάδες με απώλειες 0,45%, ενώ τα futures του Nasdaq κυμαίνονται στις 14.962,62 μονάδες με απώλειες 0,53%.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιανικό εμπόριο: Στα 3,39 δισ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Απρίλιο

    Γιάννης Οικονόμου: Η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη εγγυάται την προοπτική της Ελλάδας

    Siemens Energy: Βουτιά 36% για τη μετοχή

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ