ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για κόπωση μιλούν οι χρηματιστές και πως η αγορά δεν γίνεται να ανεβαίνει συνεχόμενα έντεκα μήνες χωρίς στάση και με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν φτάσει σε απόδοση ακόμα και 130%.
Στις 1.979 μονάδες υποχωρεί ο γενικός δείκτης, χωρίς να δημιουργεί προς το παρόν σοβαρά προβλήματα ως προς την τάση και με συναλλαγές στα 72 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που αν μη τι άλλο δεν δικαιολογεί sell off, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Άλλωστε, ως αυτή την ώρα στην Άλφα που μέχρι πρόσφατα έκανε συναλλαγές άνω των 10 εκατ. τεμαχίων, έχουν αλλάξει χέρια ούτε 1,5 εκατ. κομμάτια. Στην ΕΤΕ έχουν διακινηθεί 850 χιλιάδες, Στην Eurobank 2,1 εκατ. και στην Πειραιώς 1,5 εκατ. τεμάχια.
Το πρόβλημα σε αυτή τη συγκυρία και στις συνεδριάσεις των τριών τελευταίων εβδομάδων είναι ότι δεν βγαίνει ισχυρή ζήτηση.
Μέχρι και τον Σεπτέμβριο η εικόνα που υπήρχε στο ταμπλό, αναφέρουν οι χρηματιστές ήταν ή ότι θα ανεβαίνουν όλες οι τραπεζικές μετοχές μαζί, ή θα γίνεται rotation ανά μέρα από τράπεζα σε τράπεζα.
Η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι τελείως διαφορετική: -2,39% η Άλφα, στα 3,39 ευρώ, -1,81% η ΕΤΕ, στα 12,45, -3,80% η Eurobank, η οποία είπε χθες ότι θα διανείμει το 50 – 60% των κερδών της και -3,34% η μετοχή της Πειραιώς, στα 6,60 ευρώ η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποτελέσματα.
Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές και πως πλέον διάγουμε την περίοδο που τα ξένα funds κλείνουν τα βιβλία τους ενόψει της επόμενης χρονιάς.
Τεχνικά, η αγορά όσο κινείται πάνω από τις 1.950 μονάδες δεν αλλάζει κάτι ως προς την τάση, παρά το γεγονός ότι με συνεδριάσεις σαν την σημερινή δημιουργούνται αμφιβολίες για το πως θα κινηθεί ο δείκτης τον Νοέμβριο.
Πάντως, η μετοχή της Metlen είναι αυτή που ξεχωρίζει την Παρασκευή.
Κέρδη 2,77%, στα 43,78 ευρώ με περισσότερα από 140 χιλιάδες κομμάτια.
Το χθεσινό placement απέφερε πάνω από 85 εκατ. ευρώ στον Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον όμιλο, ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για το cash flow του ομίλου, τη στιγμή που έχουν ανοίξει πάνω από 3,5 εκατ. κομμάτια σορτ στη μετοχή.
Κίνηση που δικαιολογεί τάση στη μετοχή προς τα 45 ευρώ σε πρώτη φάση, σχολιάζουν οι αναλυτές, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αγορά μετοχών από τον ίδιο τον επιχειρηματία, δίνοντας το σύνθημα του recovery της μετοχής.
Διαβάστε επίσης:
Metlen: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αγόρασε ακόμη 30.390 μετοχές – Διέθεσε 4,62 εκατ. σε 3 ημέρες
Τράπεζα Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Ευρωαγορές: Με αρνητικά πρόσημα αποχαιρέτησε ο Οκτώβριος – Μηνιαίες απώλειες 1,7% για τον DAX
- Δημήτρης Κουρέτας (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας) απάντηση στον ΥΠΑΑΤ Κ. Τσιάρα: «Η Περιφέρεια δεν νομοθετεί, δεν εγκρίνει, ούτε προμηθεύεται εμβόλια»
- Τραμπ: Καλεί τους Ρεπουμπλικανούς να καταργήσουν την τακτική «filibuster» για να λήξει το shutdown
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        