• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος για μία ακόμη μέρα – Σήμερα ο Πάουελ στη Γερουσία

    Wall Street


    Με απώλειες συνεχίζουν να κινούνται σήμερα, Πέμπτη, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, εν αναμονή της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ, επιλεφαλής της Fed στη Γερουσία.

    Η χθεσινή ομιλία του Πάουελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων οδήγησε τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε υποχώρηση, με τον Nasdaq να κλείνει με απώλειες 1,2%, μετά τις προειδοποιήσεις του αξιωματούχου.

    Ο πρόεδρος της Fed υποστήριξε ότι είναι πιθανόν η τράπεζα να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια τρίωρης ακρόασης ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πάουελ είπε ότι δεν θα χαρακτήριζε «παύση» την πρόσφατη απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της (μεταξύ 5% και 5,25%) ύστερα από 10 διαδοχικές αυξήσεις, επισημαίνοντας πως «σχεδόν όλοι» στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed θεωρούν σκόπιμη την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων «με πιο συγκρατημένο ρυθμό» μέχρι το τέλος του έτους.

    Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 13ης και 14ης Ιουνίου, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας προέβλεψαν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης έκαστη.

    Βέβαια, ο Πάουελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι ο στόχος ενός πληθωρισμού που θα κυμαίνεται στο 2% παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κεντρικής Τράπεζας. Η επόμενη συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για τις 25-26 Ιουλίου.

     

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Τα futures του Dow αυτή την ώρα βρίσκονται στις 33.831,15 μονάδες με απώλειες 0,35%. Αντίστοιχα, τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.354,54 μονάδες με απώλειες 0,26%, ενώ του Nasdaq βρίσκονται στις 14.823,84 μονάδες με απώλειες 0,29%.
    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ