• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Άνοδος με ώθηση από την Nvidia

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε θετικό έδαφος εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 34.472,98 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,54%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.436,01 μονάδες με κέρδη 1,10% και ο Nasdaq στις 13.721,03 μονάδες με άνοδο 1,59%.

    Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Fed αυτή την Παρασκευή, στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole, όπου ελπίζουν ότι ο αξιωματούχος θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για τη μάχη της ενάντια στον πληθωρισμό και συνεπώς στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία πρακτικά της Fed, έγινε ευρέως γνωστό ότι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στους αξιωματούχους σχετικά με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της τράπεζας, με τους περισσότερους αξιωματούχους να παραμένουν υπέρμαχοι των αυξήσεων.

    Απ’ την άλλη, πίσω στα νέα των χρηματιστηρίων, τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Nvidia φαίνεται πως θα δώσουν νέα ώθηση στις αγορές, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας συνέτριψαν κάθε πρόβλεψη, με τα καθαρά της κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο να αγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άνοδο έως και 10% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές

    Μάλιστα, όπως αναφέρει και το Bloomberg, η περιουσία του Jensen Huang, CEO της Nvidia εκτινάχθηκε στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια.

     

    Πώς κινούνται τα futures

    Με ισχυρή άνοδο 1,32% κινούνται τα futures του Nasdaq στις 15.347,30 μονάδες.

    Τα futures του S&P κινούνται στις 4.466,51 μονάδες με ήπια άνοδο 0,69%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Τεχνολογιών της Πληροφορίας (+1,92%), ενώ ο κλάδος της Ενέργειας συνεχίζει να καταγράφει απώλειες (-0,30%).

    Αντίθετα, τα futures του βιομηχανικού Dow, κινούνται στις 34.472,24 μονάδες, με οριακές απώλειες και την τιμή τους να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

    Τα highlights των αγορών

    Ράλι φαίνεται πώς θα πραγματοποιηθεί και σήμερα στη Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα της Nvidia έδωσαν ώθηση στη μετοχή, η οποία καταγράφει άνοδο 8,67% στην προαγορά της. Παράλληλα, ώθηση δίνεται και στις άλλες τεχνολογικές εταιρείες στην προαγορά, με τη Microsoft να κινείται στο +2,15% και την Apple στο +0,39%.

    Την ίδια ώρα οι μετοχές των Palantir και Advanced Micro Devices προβλέπεται ότι θα επωφεληθούν από τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύση (ΑΙ), καταγράφοντας άνοδο 4,44% και +2,22% αντίστοιχα.

    Καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν και τα αποτελέσματα της εταιρείας λογισμικού Autodesk, με τη μετοχή της εταιρείας να καταγράφει άνοδο 6,58% σε επίπεδο προαγοράς.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα μας απασχολήσουν σήμερα είναι ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας, ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας σε επίπεδο εβδομάδας, όπως επίσης και ο αριθμός των βασικών παραγγελιών διαρκών αγαθών.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρισμός: Αύξηση στον τζίρο καταλυμάτων και εστίασης – Στους χαμένους η Μύκονος

    Γιατί οι εργαζόμενοι αρρωσταίνουν στις 24 Αυγούστου περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα

    Οι πυρκαγιές, ο δημοσιονομικός χώρος και οι επιπτώσεις στην οικονομία: Οι σκέψεις για το “καλάθι” της ΔΕΘ – Τι λέει το Υπουργείο Οικονομικών



    ΣΧΟΛΙΑ