• Business

    Jensen Huang: Στα 46 δισ. δολάρια εκτινάχθηκε η περιουσία του CEO της Nvidia

    • Bloomberg
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang φωτογραφία: Photographer: I-Hwa Cheng/Bloomberg


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia Corp., Jensen Huang, έγινε πλουσιότερος κατά 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τα εντυπωσιακά κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Η μετοχή της σημείωσε άνοδο έως και 10% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, αυξάνοντας την συνολική περιουσία του Huang στα 46,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τοv Bloomberg Billionaires Index.

    Εάν τα κέρδη της μετοχής διατηρηθούν, τότε ο επικεφαλής της Nvidia θα βρεθεί μεταξύ των 25 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του δείκτη.

    Το μερίδιο 3,5% που κατέχει ο Huang στην εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας του.

    «Η άνοδος της Nvidia στις μετασυνεδριακές συναλλαγές είναι θετική», δήλωσε ο Seo Sang Young, στρατηγικός αναλυτής της Mirae Asset Securities Co. «Έχει αυξήσει τις προσδοκίες για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα προσωρινό θέμα».

    Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της εταιρείας εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η θεαματική άνοδος της αγοράς των κρυπτονομισμάτων αύξησε τη χρήση των τσιπ που είναι αναγκαία για την εξόρυξη τους – πριν υποχωρήσει σχεδόν κατά τα δύο τρίτα στη διάρκεια ενός έτους και επανέλθει.

    Μέχρι στιγμής φέτος έχει υπερτριπλασιαστεί σε αξία με την αύξηση της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη.

    Ο Huang συνίδρυσε την εταιρεία το 1993 και τη βοήθησε να μετατραπεί από κατασκευαστή τσιπ γραφικών για βιντεοπαιχνίδια, στον κυρίαρχο, πλέον, προμηθευτή επιταχυντών που εκπαιδεύουν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

    Η εταιρεία διπλασίασε τα έσοδα της το τελευταίο τρίμηνο και προέβλεψε σημαντική αύξηση τόσο της ζήτησης όσο και της προσφοράς κατά το επόμενο έτος.

    Οι ισχυρές πωλήσεις και οι προβλέψεις της Nvidia για το τρίτο τρίμηνο υπογραμμίζουν τη δυναμική ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη.

    Διαβάστε επίσης

    Nvidia: Συνέτριψε κάθε πρόβλεψη – Καθαρά κέρδη 16 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

    Amancio Ortega: Ο Mr Zara πλήρωσε 232 εκατ. δολάρια για ένα κτήριο 45 ορόφων στο Σικάγο

    Nick Hayek (CEO Swatch Group): Το MoonSwatch είχε καλύτερες επιδόσεις τον Ιούλιο στην αγορά ελβετικών ρολογιών



    ΣΧΟΛΙΑ