• Business

    Nvidia: Συνέτριψε κάθε πρόβλεψη – Καθαρά κέρδη 16 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο Τζεν-Σου Χουάνγκ ίδρυσε την Nvidia το 1993

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang


    Άλμα 8% σημειώνει στη μετασυνεδριακή δραστηριότητα η μετοχή της Nvidia καθώς ο  κατασκευαστής chip ανέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες οδηγίες για την τρέχουσα χρήση.

    Ειδικότερα ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,70 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για 2,09 δολάρια ανά μετοχή που αναμένει η Refinitiv.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 13,51 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 11,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμέναν οι αναλυτές.

    Η Nvidia δήλωσε ότι αναμένει έσοδα τρίτου τριμήνου περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από 12,61 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπει η Refinitiv. Η καθοδήγηση της Nvidia υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 170% σε ετήσια βάση το τρέχον τρίμηνο.

    Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 6,19 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή, από 656 εκατομμύρια δολάρια, ή 26 σεντς, ένα χρόνο νωρίτερα.

    Οι ισχυρές πωλήσεις και οι προβλέψεις της Nvidia για το τρίτο τρίμηνο υπογραμμίζουν τη δυναμική ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη. Τα τσιπ A100 και H100 AI της Nvidia θεωρούνται τα ισχυρότερα για τη δημιουργία και εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

    «Μια νέα εποχή υπολογιστών έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο CEO Jensen Huang στο δελτίο τύπου. «Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο μεταβαίνουν από τον γενικής χρήσης στον επιταχυνόμενο υπολογισμό και τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη».

    Η Nvidia ανέφερε έσοδα 10,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα data centers της, σημειώνοντας αύξηση κατά 171% σε ετήσια βάση.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Δυναμική επιστροφή σε θετικό έδαφος περιμένοντας τα αποτελέσματα της Nvidia

    BRICS: Συμφωνία για μηχανισμό εισόδου νέων μελών στο μπλοκ



    ΣΧΟΛΙΑ