• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ζαλίζεται η αγορά από το πάρτι στη Eurobank, τα νέα υψηλά του ΟΠΑΠ και την επιστροφή κεφαλαίου της Τιτάν

    Γιάν Κάρας, Chief Commercial Officer ΟΠΑΠ

    Γιάν Κάρας, Chief Commercial Officer ΟΠΑΠ


    Πάτησε και τα 14 ευρώ ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,81% 16,28, επίπεδα που συνιστούν υψηλά πέραν της δωδεκαετίας, ενώ η σημερινή συνεδρίαση εξελίσσεται σε απόλυτα θετική για μια σειρά από μετοχές.

    Ήδη ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κάνει βόλτες στις 900 μονάδες για πρώτη φορά μετά τις 23/2.

    Πέρα από τον ΟΠΑΠ που έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα με το μέρισμα του 1,40 ευρώ, διακινώντας περισσότερα από 287 χιλιάδες κομμάτια, έντονο είναι το ενδιαφέρον για την Eurobank  ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99που διαπραγματεύεται στο +4,37%, στο 1,07 ευρώ, αλλά και για τον Τιτάνα TITC -0,35% 28,10 που πραγματοποιεί ράλι πάνω από 7%.

    Η μετοχή βρέθηκε μέχρι τα 14,16 ευρώ, ενώ λίγο πιο πριν έκανε πράξεις στα επίπεδα των 14 ευρώ, μετά την ανακοίνωση ότι συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 9/5 με θέμα τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 200 εκατ. ευρώ και επιστροφή ισόποσου κεφαλαίου στους μετόχους του.

    Μία τέτοια εξέλιξη σηματοδοτεί περισσότερα από 50 λεπτά που είχε ανακοινώσει η εταιρεία κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, ο χρόνος που θα γίνει η επιστροφή ή οι δόσεις, είναι θέμα απόφασης της διοίκησης.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές παίρνουν θέση στη μετοχή της ΕΤΕ που σημειώνει κέρδη 3,5%, στα 3,57 ευρώ, κατά 2,85 η άνοδος στην Alpha  ΑΛΦΑ 0% 1,63 και 1,7% στην Πειραιώς. Αμείωτο και σήμερα το ενδιαφέρον για την Τέρνα Ενεργειακή που ενισχύεται στα 16,61 ευρώ, ενώ συνεχίζει ανοδικά και η Ελλάκτωρ, με κέρδη 1,6%, στο 1,398 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι το κλίμα είναι καλό και για τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Αν κάπου μπορεί να πατήσει κανείς για να εξηγήσει τη σημερινή αντίδραση της αγοράς είναι στο ότι οι Ρώσοι υποχωρούν από το Κίεβο και στρέφουν την προσοχή τους στην Ανατολική Ουκρανία, περιοχή που συνεχίζουν να βρίσκουν αντιστάσεις από την άμυνα της χώρας.

    Την ίδια ώρα, οι επενδυτές θα ανέμεναν το καλό κλίμα στο οποίο πραγματοποιείται η σημερινή συνεδρίαση να τύχει θερμότερης υποδοχής από τους ξένους, κάτι που δεν φαίνεται αφού ο τζίρος διαμορφώνεται μόλις στα 40 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ