• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το… +23% του Κρι Κρι, ενδιαφέρον για Ιντρακάτ, +2% η Aegean, βουτιά στη CCHB

    Παναγιώτης Τσινάβος (ΚΡΙ ΚΡΙ), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Zoran Bogdanovic (Coca Cola)

    Παναγιώτης Τσινάβος (ΚΡΙ ΚΡΙ), Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Zoran Bogdanovic (Coca Cola)


    Με τη Wall να παραμένει κλειστή σήμερα λόγω αργίας, οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) συνεχίζουν να κινούνται πέρα από τις προβλέψεις πλησιάζοντας τα 7 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Πέριξ των 1.277 μονάδων με την προσοχή της αγοράς να απορροφούν οι αποκοπές των μερισμάτων από τις εισηγμένες.

    Επιπρόσθετα, η αγορά συνεχίζει να αναπτύσσει δυναμική, η οποία καθοδηγείται από την προεξόφληση της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, που, εκτός απροόπτου θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Και όχι μόνο, αλλά η αγορά σημειώνει ένα ράλι άνω του 37% από την αρχή του χρόνου.

    Οι επενδυτές, κυρίως οι Έλληνες πραγματοποιούν προσεκτικές κινήσεις διαχέοντας μέρος της ρευστότητάς τους σε άλλες κεφαλαιοποιήσεις μικρότερης κλίμακας.

    Για τον λόγο αυτό βλέπουμε και σήμερα να συνεχίζονται οι εισροές στην Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 0,37% 5,42 τα Πλαστικά Θράκης, το Ιατρικό, τον ΑΔΜΗΕ, την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 Βιοκαρπέτ, Βογιατζόγλου, Ευρωσύμβουλοι, Interlife, Ideal.

    Την ίδια ώρα, οι διανομές των εταιρειών αρχίζουν να μπαίνουν στο επίκεντρο και σήμερα έχουμε καλές διανομές στους μετόχους. Μπορεί να υπάρξει πρόσκαιρη αλλοίωση της τιμής, χωρίς να είναι και απαραίτητο.

    Οι μετοχές του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,70% 15,50 διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

    Επίσης οι μετοχές της Viohalco διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή το οποίο υπόκειται σε φορολογία 30% (Βελγική νομοθεσία).

    Οι μετοχές της Cenergy επίσης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή με τον ίδιο φόρο 30% όπως της μητρικής.

    Επίσης, οι μετοχές της Avax διαπραγματεύονται επίσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,0665 ευρώ).

    Αύριο κόβει το δικό της μέρισμα η Quest (0,20 ευρώ).

    Στις 1.023 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης, με την ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 να ενισχύεται 0,89%, η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 0,5% αμετάβλητη στο 1,546 ευρώ η μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 και επιστροφή στα 3 ευρώ για την Πειραιώς.

    Ως προς τα άλλα blue chips, ξεχωρίζει η αντίδραση στον ΟΤΕ, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που πλησιάζει τα 14 ευρώ, η Ελλάκτωρ που ενισχύεται 1,9%, στα 2,44 ευρώ και 1% ο ΟΤΕ.

    Τι συμβαίνει με το… Κρι Κρι; Με 1.000 τεμάχια η μετοχή ΚΡΙ -0,93% 10,60 πήγε στα 9,80 ευρώ και στο +23,12% (ισορροπεί στο +5%) και αμέσως μετά οδηγήθηκε σε δημοπρασία.

    Η Coca Cola ανακοίνωσε σημαντική εξαγορά εταιρείας (Finlandia Vodka). Υποχωρεί 2,20% η μετοχή ΕΕΕ 1,45% 30,80 και μάλιστα, με υψηλό όγκο 21 χιλ. τεμάχια, επηρεάζοντας την πορεία της αγοράς. Στο -2,5% η μετοχή.

    Πάνω από 2% τα κέρδη στην Aegean με κίνηση στα 10,10 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Cenergy, Elvalhalcor,Intrakat, Intracom, Mytilineos, ΟΤΕ και Πλαστικά Θράκης

    Citi: Πώς να κάνετε trade τις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    Ebury: Η επιθετική ρητορική της ΕΚΤ και η αυξημένη διάθεση ανάληψης ρίσκου βύθισαν το δολάριο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ