• Business

    Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε την ιδιοκτήτρια της βότκας Finlandia έναντι 220 εκατ. δολ.

    • NewsRoom
    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Την εξαγορά της Brown-Forman Finland, στην οποία ανήκει η βότκα Finlandia, αντί 220 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC.

    Η εταιρεία ανήκε μέχρι σήμερα στην Brown-Forman Netherlands και το τίμημα της εξαγοράς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ανέρχεται στα 220 εκατ. δολ.

    H Finlandia, η οποία εμφανίστηκε ως brand το 1970, αποτελεί ηγετική ετικέτα στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, με ετήσιους όγκους 2,7 εκατομμυρίων κιβωτίων 9L παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερο από το 60% εντός του γεωγραφικού αποτυπώματος της η Coca-Cola HBC.

    Το Finlandia εμφιαλώνεται από την Anora Group plc στη Φινλανδία βάσει μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας παροχής υπηρεσιών παραγωγής και διατίθεται σε καθαρές και σε πολλές εκδόσεις με γεύση.

    Η Προτεινόμενη Συναλλαγή αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για την Coca-Cola HBC που ενισχύει το ταξίδι της προς το να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά ποτών 24/7, σημειώνει η ανακοίνωση.

    Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσω του βραχίονα CC Beverages Holdings II BV (100% στον έλεγχο της Coca-Cola HBC) και αναμένεται να έχει «κλείσει» οριστικά μέσα στο β’ εξάμηνο του 2023.

    Ο Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, δήλωσε:

    «Έχοντας συνδεθεί με τη διανομή της Finlandia εδώ και 17 χρόνια σε πολλές αγορές, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη μοναδική και τοπικά σχετική ευκαιρία που θα υποστηρίξει την επιτάχυνση της επιχείρησής μας εντός εγκατάστασης σε περισσότερες από τις αγορές μας. Η αποδεδειγμένη συμπληρωματικότητα της επιχείρησης των premium οινοπνευματωδών ποτών, με το ισχυρό χαρτοφυλάκιο NARTD μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων κατανάλωσης 24/7 […]. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια ελκυστική επένδυση και μια φυσική εξέλιξη του ρόλου μας ως ενός από τους συνεργάτες διανομής της Finlandia, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω τη δύναμη της δοκιμασμένης και ευρείας συνεργασίας μας με την Brown-Forman.Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δίνεται και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες με το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αναψυκτικών μας».

    Από την πλευρά του ο Lawson Whiting, Διευθύνων Σύμβουλος της Brown-Forman, υπογράμμισε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταβιβάσουμε την κυριότητα της Finlandia στην Coca-Cola HBC, η οποία έχει αποδειχθεί ισχυρός και αξιόπιστος συνεργάτης των εμπορικών σημάτων μας για περισσότερα από 17 χρόνια. Πιστεύουμε ότι η Coca-Cola HBC είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει τα μελλοντικά στάδια ανάπτυξης της Finlanbi. aΕίμαι βέβαιος ότι οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητες ανάπτυξης της Coca-Cola HBC σε υψηλής ποιότητας αλκοολούχα ποτά […]θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή τροχιά της Finlandia.”

    Διαβάστε επίσης

    Coca-Cola: Πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop» στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Σκλαβενίτης: Στα 250 μεγαλύτερα brands παγκοσμίως για 2η χρονιά

    Danaos Corporation (Γιάννης Κούστας): Αγόρασε το 9,99% της Eagle Bulk Shipping

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ