• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέλος στο 6ήμερο ανοδικό σερί για S&P 500 – Στο 3,25% τα εβδομαδιαία κέρδη του Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή η Wall Street, με τους επενδυτές να βάζουν τέλος στο εξαήμερο ανοδικό σερί του S&P 500 και του Nasdaq. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, οι τρεις δείκτες έκλεισαν με άνοδο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.299,12 μονάδες με απώλειες -0,32%, ο S&P 500 στις 4.409,59 μονάδες με πτώση -0,37% ενώ ο Nasdaq στις 13.689,57 μονάδες με πτώση -0,68%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,25%, ο S&P 500 με κέρδη 2,58% ενώ ο Nasdaq με άλμα +3,25%. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του S&P 500 από τον Μάρτιο, και την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική, στο πρώτο σχετικό σερί από τον Νοέμβριο του 2021. Ο δείκτης αναφοράς είναι πλέον άνω του 26% από το χαμηλό της αγοράς, έχοντας μπει σε bull market.

    Και για το Nasdaq η εβδομάδα ήταν η καλύτερή του από τον Μάρτιο, ενώ ήταν η όγδοη συνεχόμενη ανοδική, στο καλύτερο σερί του από το 2019. Όσον αφορά τον Dow Jones, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη θετική του εβδομάδα.

    H Wall Street είδε με ικανοποίηση τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα, καθώς τόσο ο δείκτης τιμών καταναλωτή όσο και αυτός των τιμών παραγωγού υποχώρησαν τον Μάιο. Πάντως, η αγορά προβληματίστηκε από τις προβλέψεις της FED για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2023 κατά 25 μ.β., παρά το γεγονός πως η ομοσπονδιακή τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκιά της για τον μήνα Ιούνιο. Ωστόσο, ο Τζερόμ Πάουελ έσπευσε να επαναφέρει το θετικό κλίμα, λέγοντας πως η FED θα αξιολογήσει τις επόμενες εβδομάδες τις συνέπειες της σύσφιξης της πολιτικής της στην οικονομία και πως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια απόφαση για τον Ιούλιο.

    Σε επίπεδο μετοχών, η Walgreens Boots Alliance (2,03%) σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, ενώ ακολούθησαν οι Intel (1,54%), Visa (1,21%) και Nike (1,05%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις γνώρισαν οι μετοχές των Walmart (-1,39%), UnitedHealth Group (-1,59%), Microsoft (-1,66%) και Walt Disney (-1,74%).

    Εκτός Dow Jones, η μετοχή της Tesla ήταν από τις κερδισμένες της εβδομάδας, με τον τίτλο της εταιρείας του Elon Musk να κλείνει στο +1,81% την Παρασκευή.

    Η μετοχή της Nvidia ήταν επίσης από τους κερδισμένους της εβδομάδας, βλέποντας για πρώτη φορά την κεφαλαιοποίησή της να κλείνει στο επίπεδο άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

    Κερδισμένη και η Toyota, με την μετοχή της στη Νέα Υόρκη να σημειώνει την καλύτερη εβδομάδα της από το 2019, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα ισχυρό σχέδιο για μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ ο γόνος της εταιρείας Akio Toyoda ανέλαβε επικεφαλής  του διοικητικού συμβουλίου της ιαπωνικής εταιρείας. Οι μετοχές της Toyota στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν την Παρασκευή στα 164,35 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση 2,3% την ημέρα, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσαν άνοδο 10,6% την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Πρώτη αρνητική εβδομάδα από τον Μάιο

    Ευρωαγορές: Την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση τους τελευταίους 2 μήνες πέτυχε ο Stoxx 600

    Πετρέλαιο: Άνοδο 2,3% για το WTI σε επίπεδο εβδομάδας

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ