• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τιτάν, Πειραιώς οδηγούν την αγορά στις 1.410 μονάδες

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

    Ο CEO του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου


    Διατήρησε την επαφή με τα υψηλά του χθες ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), ενώ παρατηρείται αύξηση του όγκου συναλλαγών τις τελευταίες συνεδριάσεις πάνω από τα 120 εκατ. ευρώ.

    Στα 10 εκατ. ευρώ πλησιάζουν οι συναλλαγές στα πρώτα 20 λεπτά μετά το σημερινό άνοιγμα με τον γενικό δείκτη να «κοιτάζει» και τις 1.410 μονάδες.

    Σε Ευρώπη και ΗΠΑ η γενική εικόνα είναι περίπου η ίδια.

    Σήμερα, στο εξωτερικό, θα δοθεί βαρύτητα κυρίως στις αναθεωρήσεις του πληθωρισμού των τελευταίων 5 ετών στις ΗΠΑ, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο που θα αξιολογήσει η αγορά τα μεγέθη πληθωρισμού Ιανουαρίου που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τρίτη.

    Συσσωρευτικά αναμένουμε να κινηθεί σήμερα ο ΓΔΧΑ, σημειώνει η Depolas Investments, ενώ θα δημοσιευτεί και η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στη Γερμανία, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ήταν επάνω στις εκτιμήσεις.

    Σημειώνεται ότι από σήμερα η αγορά της Κίνας παραμένει κλειστή.

    Πρέπει να τονιστεί επίσης, σε ότι μας αφορά ότι από το κλείσιμο της Παρασκευής 9/2 οι μετοχές του Αεροδρομίου Αθηνών θα συμπεριληφθούν στο Γενικό Δείκτη με ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται πως από 14/2 θα συμμετέχουν και στους δείκτες FTSE Russell.

    Επίσης στις 12 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Στον MSCI Greece Standard σήμερα συμμετέχουν 10 εταιρείες (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίος, Motor Oil, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς).

    Τιτάν, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Σαράντης, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, κινούνται ανοδικά μεν, όχι όμως με κίνηση που πείθει για τη διήρηση του θετικού προσήμου.

    Στα 13,40 σκαρφαλώνει ο ΟΤΕ ΟΤΕ 1,71% 14,30 που πρωταγωνίστησε χθες, σταθεροποίηση στα 9,20 ευρώ για τη μετοχή του Αεροδρομίου.

    Στα 7,20 ευρώ υποχωρεί οριακά η Εθνική ΕΤΕ 4,23% 8,14 στο 1,92 διολισθαίνει η μετοχή της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,03 ενώ αντίδραση βγαίνει στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,07% 3,79 στα 3,83 και στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,89% 1,62 στο 1,726 ευρώ και με κέρδη που πλησιάζουν το 1%.

    Μετά την ΕΤΕ χθες και την άνοδο της μετοχής της, δεν αποκλείεται να δούμε οι αγοραστές να περνούν σήμερα σε Άλφα και Πειραιώς, σχολίαζαν οι χρηματιστές.

    Σε θετικό έδαφος περνούν Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 2,25% 39,06 και Jumbo.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί έκανε πάρτι χθες η μετοχή του ΟΤΕ

    Οι ξένοι «σκουπίζουν» την προσφορά σε ΔΑΑ, ΔΕΗ, Eurobank, Αlpha, roadshow της Ιντραλότ στο Λονδίνο και η σειρά της Πειραιώς

    Eurobank: Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Στα 160.000 ευρώ η αποζημίωση



    ΣΧΟΛΙΑ