• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τεχνικές πιέσεις λόγω ΜΥΤΙΛ και ΟΠΑΠ – Και πάλι πωλητές στις τράπεζες με μεγάλο τζίρο

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκιών Καραβίας (Eurobank)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκιών Καραβίας (Eurobank)


    Η αποκοπή στο μέρισμα του Μυτιληναίου και οι νέες μετοχές από την επανεπένδυση του μερίσματος του ΟΠΑΠ αποτελούν το πρόσχημα για έναν ακόμα γύρο πτώση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Στις τράπεζες εντοπίζονται οι περισσότεροι πωλητές, με την «αναδιάρθρωση» να συνεχίζεται σε μία κίνηση να κλείσει το τεχνικό κενό που δημιούργησε η κούρσα των μετοχών του κλάδου ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις της 21/5 και 25/6.

    Στα όρια των 1.230 μονάδων ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 11 εκατ. ευρώ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Στο «κόκκινο» με απώλειες 0,65% η ΕΤΕ, 0,485 η Eurobank, 0,82% η Πειραιώς και 1,89% η μετοχή της Alpha Bank στο 1,43 ευρώ.

    Οι χρηματιστές κάνουν λόγο για κλείσιμο του τεχνικού κενού που προέκυψε ανάμεσα στις ημερομηνίες των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, του Μαΐου και του Ιουνίου.

    Πριν τις εκλογές του Μαΐου (21/5) η μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 διαπραγματευόταν στο 1,20 ευρώ και σήμερα στο 1,43, της ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 στα 5,36 και σήμερα στα 5,53, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 στο 1,44 και σήμερα στο 1,439 και της Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στα 2,37 και σήμερα στα 2,65 ευρώ.

    Οι αναλυτές θεωρούν ότι δημιουργούνται καλύτερες αποτιμήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν και νέοι ενδιαφερόμενοι.

    Κάτω από τα 17 ευρώ η Τιτάν, στα όρια των 6 ευρώ η Cenergy, πτώση πάνω από 1% για τη Βιοχάλκο, στα 9,65 ευρώ η ΔΕΗ.

    Πτώση 2,8% για τον ΟΛΘ με λίγα κομμάτια, 1,20% οι απώλειες για την Τεχνική Ολυμπιακή.

    Πιέσεις σε Άβαξ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Ιντρακάτ, Ιντρακόμ, Lamda Development, ΜΟΗ.

    Στον αντίποδα, αγορές βγαίνουν μετά τη χθεςσινή αποκοπή του μερίσματος στην Ideal, κέρδη στη Ρεβόιλ κατά 1%, αντίδραση στη Δομική Κρήτης με τις πληροφορίες να δίνουν και να παίρνουν περί ενδιαφέροντος από πλευράς του Δημήτρη Κούτρα μετά την έξοδό του από την Intrakat.

    Τέλος, ενώ όλες οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, παρατηρεί κανείς ότι σήμερα ανεβαίνουν, τα ελληνικά υποχωρούν σε νέα χαμηλά έτους, με την απόδοση στο 3,52%, όταν ο αντίστοιχος ιταλικός τίτλος διαμορφώνεται σε 3,96%.

    Αυτό και μόνο, είναι ενδεικτικό της θερμής υποδοχής των αγορών στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στο κλίμα της πολιτικής σταθερότητας που έφερε το αυτοδύναμο αποτέλεσμα της Ν.Δ, ο ΟΔΔΗΧ θα προβεί σε τέσσερις εκδόσεις.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέσα στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η έκδοση για εταιρικό ομόλογο της Mytilineos μέχρι 500 εκατ. ευρώ, μία μόλις μέρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ σε νέα έκδοση αναμένεται να προβεί και η Τράπεζα Πειραιώς.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: «Πάτησε» τις 1.227 και «έφυγε» για τις 1.240 μονάδες

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τα επόμενα βήματα για τα υπεράκτια αιολικά και ο γόρδιος δεσμός των ΑΠΕ

    Ντέιβιντ Σόλομον: Ανακατατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο εν μέσω εμφυλίου στη Goldman Sachs



    ΣΧΟΛΙΑ