• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ενδιαφέρον, profit taking στις τράπεζες

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    Με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να κάνει τη διαφορά σήμερα από τα blue chips και profit taking σε μια σειρά από άλλες μετοχές που πρωταγωνίστησαν το προηγούμενο διάστημα.

    Τράπεζες, Aegean και Ιντρακάτ, είναι μόλις μερικές από αυτές που οι επενδυτές κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη, έπειτα από ένα συνεχόμενο σερί κερδών. Σημειώνεται ότι οι μετοχές αυτές βρίσκονται στα ραντάρ των ξένων.

    Πράξεις με δυσκολία πάνω από τις 1.290 μονάδες, καθώς ούτως ή άλλως, η αγορά συνεχίζει να κινείται σε υψηλά 9 ετών.

    Η προσοχή των συναλλασσόμενων βρίσκεται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ξεκινούν την Πέμπτη και ολοκληρώνονται με την ψήφο εμπιστοσύνης το ερχόμενο Σάββατο.

    Οι αγορές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το ζητούμενο για τη χώρα είναι να ανακτήσει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

    Σε μία χαμηλών τόνων συνεδρίαση την Τρίτη, με δεδομένο ότι η Wall παραμένει κλειστή λόγω της Ημέρας Ανεξαρτησίας, η αγορά θα επιδιώξει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών που συνιστούν νέα υψηλά 9 ετών.

    Τεχνικά, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι, ειδικά όσο οι συναλλασσόμενοι διακατέχονται από την αισιόδοξη εξέλιξη ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

    Στις 1.294 μονάδες ο γενικός δείκτης, οριακά ανοδικά σε σχέση με χθες μόλις κατά 0,17% και συναλλαγές που πλησιάζουν το εκατομμύριο, ενδεχομένως βγει μία στάση αναμονής ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού που αρχίζουν από την Πέμπτη και ολοκληρώνονται το Σάββατο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

    Στο 1,52 ευρώ και οριακά κέρδη 0,20% η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 στα 6,12 ευρώ, σταθεροποιητικά η ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 0,46% τα κέρδη για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 που πλησιάζει το 1,54.

    Οριακές απώλειες για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 0,26%, στα 3,09 ευρώ μετά το χθεσινό +3%.

    Ημέρα ανοίγματος για το βιβλίο προσφορών στο ομόλογο 7ετούς διάρκειας του Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 με στόχο την άντληση έως 500 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενο επιτόκιο μεταξύ 4 – 4,5%. Στα 32,90 ευρώ αμετάβλητη η μετοχή.

    Κέρδη 1,32% για τη Cenergy, στα 6,12, 1,43% η Άβαξ, +1,83% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 10,50 σκαρφαλώνει η ΔΕΗ, +1,33% η ΕΧΑΕ, +2,14% και πάλι το Ιατρικό, +1,27% το Κρι Κρι.

    Πιέσεις σε Φουρλή, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Aegean, στα 11,10 ευρώ, μετά το πάρτι, ΕΥΔΑΠ, Ιντρακάτ και Lamda Development ΛΑΜΔΑ -0,44% 6,86 με οριακές απώλειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι κρύβεται πίσω από το ράλι των Πειραιώς, Aegean, Jumbo, Intrakat, Lamda, ΟΛΠ και Ιατρικό

    ΑΧΙΑ: Η επενδυτική βαθμίδα θα δώσει «φτερά» στις ελληνικές μετοχές – Τι θα συμβεί με την αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά

    Αποκάλυψη για την Τράπεζα Αττικής: Τι πραγματικά έγινε με τα κόκκινα δάνεια – Επιστολή στο mononews από το Ellington Group



    ΣΧΟΛΙΑ