• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πού οφείλεται το ράλι σε Centric και Κυριακούλη

    χρηματιστήριο


    Δεκατρία χρόνια πίσω έχει επιστρέψει η μετοχή της Centric που χτυπάει το ένα υψηλό μετά το άλλο, ενώ η αγορά ψάχνεται για το τι συμβαίνει.

    Πάνω από 2,7 εκατ. κομμάτια την Τετάρτη στο +12,8% και 321 χιλιάδες όγκος αυτή την ώρα με την μετοχή στο +4,32% και την κεφαλαιοποίηση στα 46 εκατ. ευρώ, βάζουν σε πειρασμό την επενδυτική κοινότητα, δεδομένου ότι η αγορά έχει να μάθει νέα της Centric από τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Η Centric που στο α’ περσινό 6μηνο εμφάνισε περί τα 2,8 εκατ. ευρώ πωλήσεις  είναι εταιρεία συμμετοχών με δραστηριότητα στον τουρισμό, αφού εκμεταλλεύεται τουριστικά και εμπορικά ακίνητα σε Μύκονο (Ορνός) και στην Αράχωβα, ενώ προέβλεπε ότι στο τέλος του 2023 επρόκειτο να ξεκινήσει τη λειτουργία της πολυτελής τουριστική κατοικία στη Μεσσηνία.

    Επίσης δραστηριοποιείται στην ψυχαγωγία μέσω της παροχής υπηρεσιών σε κρουαζιερόπλοια και cruise ferries. Είχε δραστηριότητα στην μαζική εστίαση μέσω του εστιατορίου Chiken Stories στην Αγία Παρασκευή Αττικής. H συγκεκριμένη δραστηριότητα όμως, διεκόπη.

    Η μετοχή της μικρής κεφαλαιοποήσης με 10,6 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, η Κυριακούλης, από τις 23/2 που πέρασε το πακέτο των 400 χιλιάδων τεμαχίων, έχει απογειωθεί με κέρδη μέχρι τώρα 42%! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ambrosia Capital του Τάσου Αστυφίδη βρίσκεται πίσω από την συναλλαγή.

    Στις 23/2 η κυρία Αρετή Κυριακούλη, η οποία έχει στενό δεσμό (συγγένεια α’ βαθμού) με τα πρόσωπα που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα στην εταιρεία, προέβη την 23.2.2024 μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε πώληση 400 χιλιάδων μετοχών της εταιρείας.

    Έτσι, το ποσοστό συμμετοχής της κ. Αρετής Κυριακούλη μεταβλήθηκε από 23,40% που αντιστοιχεί σε 1.777.129 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της εταιρείας σε 18,13% που αντιστοιχεί σε 1.377.129 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της εταιρείας.

    Οι μετοχές αυτές στη συνέχεια πέρασαν από την Ambrosia σε πελάτες της με τιμή ιδιαίτερα δελεαστική, όπως αναφέρουν πηγές στην αγορά συνηγορώντας στο πάρτι που λαμβάνει και παραπέμπει σε υψηλά πέραν των δύο ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan για ΟΠΑΠ: Θετική έκπληξη με έξτρα επιστροφή κεφαλαίου

    Morgan Stanley & Jefferies για Εθνική Τράπεζα: To guidance βάζει ψηλά τον πήχη

    Xρηματιστήριο: Moody’s, παράγωγα κρίνουν την τάση, προβληματίζουν Helikon και Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ