• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πού οφείλεται η αντίδραση – Απτόητη η ΔΕΗ, πάρτι στα small caps

    Χρηματιστήριο: Πού οφείλεται η αντίδραση - Απτόητη η ΔΕΗ, πάρτι στα small caps


    Την περασμένη εβδομάδα το mononews.gr έγραφε ότι είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις της περασμένης Παρασκευής και της περασμένης Δευτέρας, αλλά από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις των αμερικανικών τραπεζών στο πλαίσιο του κλεισίματος των βιβλίων τους για φέτος, το Χρηματιστήριο θα απελευθερωνόταν.

    Υποσχετική για διάσπαση των 885 μονάδων

    Μία ημέρα μετά τη Δευτέρα, δηλαδή τη χθεσινή συνεδρίαση, σήμερα, Τρίτη, είδαμε την αλλαγή της τάσης στο Χρηματιστήριο που θα μπορούσε να οδηγήσει τον γενικό δείκτη στις 885 μονάδες που ήταν μία πρώτη, κρίσιμη αντίσταση.

    Το κλείσιμο του γενικού δείκτη στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα της Τρίτης, τις 882,10 μονάδες, αφήνει υποσχετική για διάσπαση των 885, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς.

    Πώς κινήθηκαν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Οι αγοραστές άρχισαν να επιστρέφουν σε blue chips, όπως ο Μυτιληναίος, οι ίδιοι συνέχισαν στη ΔΕΗ, που για μία ακόμα μέρα συνέχισε ανοδικά, στα 8,77 ευρώ, αποστομώνοντας τον οποιονδήποτε μπορεί να μιλήσει για ξεπούλημα, ενώ λόγω της κούρσας της τιμής του πετρελαίου, στα 83 για το brent και στα 79 για το crude, Μότορ Όιλ και ΕΛΠΕ μπήκαν στο focus της αγοράς.

    Η αξία των συναλλαγών δεν ήταν μεγάλη, αφού διαμορφώθηκε στα 44 εκατ. ευρώ, αλλά η αντίδραση της αγοράς, που είναι το ζητούμενο, έδειξε το δρόμο, σύμφωνα με τους χρηματιστές. Και είναι λογικό, διότι ο προσδιορισμός των θέσεων των αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και το Χρηματιστήριο Αθηνών θα μπορούσε να γίνει μετά τις 10 Οκτωβρίου που ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων 9μήνου ή τρίτου 3μήνου.

    Κέρδη 1,7% για την Alpha, στο 1,139 ευρώ, 1,6% για την ΕΤΕ, στα 2,49 ευρώ, 1,46% για την Eurobank, στα 0,83 και 1,94% για την Πειραιώς, στο 1,417 ευρώ.

    Πάνω από 3% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο, με όγκο πάνω από 300 χιλιάδες κομμάτια, ενώ πάνω από 1% η αντίδραση που βγήκε στην Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,62 ευρώ και λιγότερο, 0,3%, η αντίδραση που βγήκε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 9,15 ευρώ.

    Κέρδη 1,4% για την ΔΕΗ με 441 χιλιάδες κομμάτια, πάνω από 1% η αντίδραση στην Jumbo, με κλείσιμο στα 14,10 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, αντίδραση πάνω από 5% βγήκε σε Frigoglass και Κυριακούλη, πάνω από 6% σε Πλαστικά Θράκης και Reds, ενώ για δεύτερη μέρα συνέχισε σφόδρα ανοδικά η Ιντρακόμ, ενισχυμένη από την προσδοκία μια σημαντικής ανακοίνωσης που θα αφορά σε θυγατρική της. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη πάνω από 7% και 687 χιλιάδες κομμάτια.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον κυκλώνα της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες οι εισηγμένες – Ποιες ανησυχούν, τι κινήσεις κάνουν

    Τράπεζα Πειραιώς: Σχεδιάζει έκδοση πράσινου senior ομολόγου

    Bitcoin: Πάνω από τα 50.000 δολάρια – Τι λέει η Bank of America για τα crypto



    ΣΧΟΛΙΑ