• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Πάνω από τα 50.000 δολάρια – Τι λέει η Bank of America για τα crypto

    • Newsroom


    Πάνω από τα 50.000 βρέθηκε και πάλι η τιμή του Bitcoin, για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν εκτοξεύτηκε με αφορμή την αναγνώριση του κρυπτονομίσματος ως νόμιμο χρήμα από το Ελ Σαλβαδόρ.

    Πριν από λίγο η τιμή του σημείωσε άνοδο 5,5% και διαμορφώθηκε στα 50.307 δολάρια, σύμφωνα με την CoinDesk. Ωστόσο, στη συνέχεια περιόρισε τα κέρδη και διαμορφώθηκε στα 49.984,04 δολάρια.

    Έκθεση της Bank of America αναφέρει ότι ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα κερδίζει έδαφος στη Wall Street παρά τις πολλές αντικρουόμενες απόψεις γι’ αυτά, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Το σύμπαν των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι “πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί”, έγραψαν οι αναλυτές της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των Alkesh Shah και Jessica Reif Ehrlich. “Η άποψή μας είναι ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες από ό, τι πιστεύουν οι σκεπτικιστές”.

    Bitcoin is testing a key level

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bank of America, η υιοθέτηση περισσότερων ρυθμίσεων, θα μπορούσε να είναι θετική για τα κρυπτονομίσματα μακροπρόθεσμα. Μόλις θεσπιστούν κανόνες, η αβεβαιότητα σχετικά με τον τρόπο επένδυσης στην αγορά crypto θα αρθεί, έγραψαν οι αναλυτές.

    Το Bitcoin υποχώρησε έως και 17% στις 7 Σεπτεμβρίου μετά το πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών που σημειώθηκαν στο επίσημο ψηφιακό πορτοφόλι.

    Τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων κατέγραψαν εισροές για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, αναφέρει το reuters.

    Οι εισροές στον κλάδο έφτασαν στα 90,2 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, με τα περισσότερα από αυτά, τα 69 εκατ. δολάρια, να αφορούν στον Bitcoin, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinShares από την 1η Οκτωβρίου.

    Τις τελευταίες επτά εβδομάδες, οι εισροές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έφτασαν τα 390 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ