• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ούτε το ΑΕΠ δίνει αέρα στο ταμπλό – Διευρύνεται η άνοδος στις μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Μόνο με τα ελληνικά χέρια, δουλειά δεν γίνεται στο Χρηματιστήριο, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς που βλέπουν αυτή, την αναιμική εικόνα της αγοράς.

    Ο τζίρος μετά από πέντε ώρες συναλλαγών, μόλις που ξεπερνάει τα 31 εκατ. ευρώ, ενώ ο γενικός δείκτης κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ 894 και 898 μονάδων. Η επόμενη αντίσταση της αγοράς, με βάση την τεχνική ανάλυση εντοπίζεται πιο ψηλά, στις 915 μονάδες.

    Για να προσεγγιστούν τα επίπεδα αυτά όμως, απαιτείται καύσιμο και διάθεση. Σύμφωνα με την αγορά, η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Θα μπορούσε να πατήσει πάνω στην πολύ καλύτερη των προβλέψεων ανακοινωθείσα ύφεση 2,3% του πρώτου τριμήνου. Θυμίζουμε ότι η κυβερνητική πρόβλεψη έκανε λόγο για ύφεση πάνω από 11% για το επίμαχο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη της Εθνικής για ανάπτυξη διψήφια τον Απρίλιο και ισχυρή τον Μάιο.

    Προς το παρόν το Χ.Α. βράζει στο ζουμί του, μετά μάλιστα το report της Bank of America ότι η ελληνική αγορά είναι από τις πιο ακριβές αναδυόμενες, κάτω και από την Τουρκία (σ.σ. η οποία έχει καταστεί ελκυστική εξαιτίας του νομίσματος).

    Η μετοχή της Alpha γύρισε στο 1,10 ευρώ, θετική, αλλά οριακά με 5,4 εκατ. τεμάχια. Στα 30,20 ευρώ ενισχύεται οριακά η δεικτοβαρής CCHB, σε θετικό πρόσημο δείχνει να περνάει και η μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,60 ευρώ, ενώ ισχυρότερη είναι η κίνηση που βγαίνει στην Eurobank με κέρδη 1,69%, στα 0,78 ευρώ. Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η αντίδραση που βγαίνει στην Λάμδα, κοντά στο 1% ενισχύεται ο ΟΤΕ, που οδεύει σε νέα υψηλά για φέτος, στα 13,52 ο ΟΠΑΠ, στο 1,51 σκαρφαλώνει ξανά η Πειραιώς.

    Οι μετοχές που προκαλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον την Παρασκευή είναι αυτές του Σωκράτη Κόκκαλη, Ιντρακόμ, Ιντρακάτ και Ιντραλότ. Οι φήμες για πακέτα και αλλαγή στη μετοχική σύνθεση συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον, με την Ιντρακόμ να διευρύνει τα κέρδη της σε σχέση με το ξεκίνημα, στα 1,67 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν νέα υψηλά και κέρδη σχεδόν 5,4%. Πάνω από 55 η άνοδος για Ιντρακάτ και Ιντραλότ.



    ΣΧΟΛΙΑ