• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Πειραιώς σηματωροί αλλαγής της τάσης

    Χρηματιστήριο: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Πειραιώς σηματωροί αλλαγής της τάσης


    Άλλη εικόνα είχαν τα futures για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δείχνοντας πτώση κατά το ξεκίνημα, άλλη εικόνα έχει η πραγματικότητα. Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά λοιπόν, με οριακά κέρδη 0,46% για τον Dax και 0,3% για τον Cac στο Παρίσι.

    Σε κάθε περίπτωση, τις δύο τελευταίες εβδομάδες η νευρικότητα είναι μεγάλη στις ξένες αγορές. Τα φώτα της δημοσιότητας, μοιραία, πέφτουν στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed και αύριο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, με κυρίαρχο θέμα τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών μέσω της αγοράς ομολόγων.

    Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για την Ελλάδα, αφού υπάρχει ζήτημα από τη στιγμή που θα σταματήσουν ή θα περιοριστούν οι αγορές μετά τον Μάρτιο. Η χώρα μας δεν έχει ακόμα επενδυτική βαθμίδα για να ενταχθεί στο QE.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι δεν θα αφεθεί στη τύχη της η ελληνική οικονομία και πως οι παρεμβάσεις εκ μέρους της ΕΚΤ μέχρι τυπικά να λυθούν τα χέρια της κι εντάξει τη χώρα στο QE, δηλαδή μέχρι να αναβαθμιστεί το αξιόχρεο της Ελλάδας από κάποιον ξένο οίκο.

    Tο ελληνικό 10ετές υποχωρεί οριακά στο 1,30%, τη στιγμή που ο αντίστοιχος ιταλικός τίτλος διαμορφώνεται σε 0,90%.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκκίνησε σταθεροποιητικά, στα επίπεδα των 885 μονάδων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται σε μεμονωμένα χαρτιά. Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20, ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06, ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,70% 15,50, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΤΕ, είναι μερικές από τις μετοχές που το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ξένων.

    Στο 1,05 ευρώ άνοιξε χαμηλότερα η Alpha Bank, στα 2,81 ευρώ η ΕΤΕ, στα 0,90 σταθεροποιητικά η Eurobank και στο 1,319 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Πειραιώς με κέρδη μικρότερα του 1%.

    Στον αντίποδα, πωλητές βγαίνουν στον Φουρλή, την Τέρνα Ενεργειακή και τον Σαράντη με πτώση πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Στα 3,86 ευρώ υποχωρεί ο Φουρλής, στα 13,50 ευρώ η ΤΕΝΕΡΓ και στα 8,54 ευρώ ο Σαράντης.

    Στα 9,36 ευρώ διολισθαίνει η ΔΕΗ, στα 6 ευρώ αμετάβλητα τα ΕΛΠΕ, στα 13,75 υποχωρεί η Μότορ Όιλ.

    Αντίδραση στα 15,26 ευρώ για τον Μυτιληναίο, στα 12,30 και άνοδος πάνω από 1% για τον ΟΠΑΠ, ενώ στα 16,33 ευρώ με κέρδη μικρότερα του 1% ενισχύεται ο ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ