• ΑΓΟΡΕΣ

    Απόστολος Βακάκης: Ο τυχερός Mr Jumbo

    Απόστολος Βακάκης: Ο τυχερός Mr Jumbo

    Απόστολος Βακάκης


    Με την μετοχή της Jumbo να βρίσκεται σε μία κρίσιμη πολυετή τεχνική στήριξη, η οποία εντοπίζεται μεταξύ των 11,80 ευρώ-12,20 ευρώ, ο Απόστολος Βακάκης δεν έχει λόγο να μην περάσει ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

    Πρώτον, εξασφάλισε ότι η μετοχή του παραμένει στον MSCI, παρά το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει στα 1,67 δισ. ευρώ. Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται τον Μάιο του 2022 και μέχρι τότε το κλίμα στην αγορά όπου δραστηριοποιείται μπορεί να έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

    Μάλιστα, ο κ. Βακάκης φρόντισε να στείλει στον… κουβά ακόμα και μεγάλους ξένους οίκους που προέβλεπαν τη σίγουρη αποχώρηση της μετοχής από τον MSCI. Η Societe Generale θεωρούσε σίγουρη την έξοδο της μετοχής, προβλέποντας μάλιστα ότι οι πιθανές εκροές θα ανέρχονταν στα 88,41 εκατ. δολάρια. Δεύτερον, ο ίδιος φρόντισε νωρίς να εκμεταλλευτεί τη θετική για τη μετοχή συγκυρία.

    Τον περασμένο Μάιο είναι γνωστό ότι από την πώληση 5,25 εκατ. τεμαχίων αποκόμισε περισσότερα από 77,175 εκατ. ευρώ. Αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας αποφάσιζε να πουλήσει σήμερα, θα αποκόμιζε 67,732 εκατ. ευρώ, ήτοι 9,4 εκατ. ευρώ λιγότερα.

    Ωστόσο ο κ. Βακάκης προέβη φέτος σε αυξημένη χρηματική διανομή προς τους μετόχους, 0,77 ευρώ συνολικά από 0,615 το 2020, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου πληρώθηκαν τα τελευταία 0,30 ευρώ – όλα τα ποσά μικτά.

    Και όχι μόνο, παρά τις διαμαρτυρίες του επιχειρηματία για την αύξηση στα κόστη εξαιτίας των μεταφορικών και ταυτόχρονα από τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, τα αποτελέσματα 9μήνου δείχνουν σημαντικά αυξημένες πωλήσεις.

    Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρεία, στο σύνολο των 11 μηνών (Ιανουάριος- Νοέμβριος 2021), οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Jumbo αυξήθηκαν κατά +12% περίπου σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Τον Νοέμβριο 2021 το σύνολο των καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο παρέμειναν ανοιχτά, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του Ομίλου να καταγράψουν αύξηση κατά +60% περίπου σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020 όπου κατά ένα μέρος του μήνα το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα καθώς και των τριών από τα πέντε καταστήματα στην Κύπρο παρέμειναν κλειστά (lockdown).

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Optima προέβη σε αναβάθμιση της τιμής στόχου. Δίνει νέα τιμή στόχο στα 16,40 ευρώ από 15,60, η οποία θα ήταν μεγαλύτερη, στα 20,50 ευρώ, αλλά προέβη σε discount λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή «ορατότητα» όσον αφορά το κόσμος πωληθέντων προϊόντων τα επόμενα τρίμηνα λόγω των αναταραχών στην εφοδιαστικής αλυσίδας από την Ασία και την εκτίναξη των ναύλων.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΤΕΝΕΡΓ, Jumbo, τα χαρτιά που πιάνουν θέση οι ξένοι ενόψει του 2022

    Alpha Bank: Αύξηση της τιμής-στόχου στα 1,60 ευρώ με σύσταση «overweight» από την JP Morgan



    ΣΧΟΛΙΑ