• Σχόλιο Αγοράς

    Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street μετά την απογοήτευση για τις τιμές παραγωγού

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Δεύτερη ημέρα πτώσης στη Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της FED καθώς και των νέων για την εξάπλωση της πανδημίας.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.544,18 μονάδες με απώλειες 0,30%, ο S&P 500 στις 4.634,09 μονάδες, με πτώση -0,75% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 15.237,64 μονάδες, με βουτιά -1,14%.

    Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,8% τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 9,6%. Μάλιστα τα στοιχεία ήρθαν κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν πως ο ρυθμός μηνιαίας αύξησης θα μειωνόταν από το 0,6% τον Οκτώβριο στο 0,5%.

    Τα στοιχεία αναζωπύρωσαν την ανησυχία των επενδυτών για τις αυριανές ανακοινώσεις από τη FED. Η αγορά αναμένει πως η ομοσπονδιακή τράπεζα θα επιταχύνει τον ρυθμό μείωσης του προγράμματος μηνιαίων αγορών ομολόγων, ενώ  πλέον δεν αποκλείουν να υπάρξουν δύο αυξήσεις των βασικών επιτοκίων μέσα στο 2022. Έτσι, το μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά έγκειται στα σχόλια της FED για την πορεία της οικονομίας την επόμενη χρονιά.

    Από εκεί και πέρα η αγορά παρακολουθεί με προβληματισμό την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον,  την ώρα που οι νοσηλείες και τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται. Με ενδιαφέρον βλέπει επίσης τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται σε διάφορες περιοχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν την Τρίτη οι Travelers (2,32%), Merck (1,36%) και Amgen (1,11%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πίεση δέχθηκαν οι μετοχές των Salesforce (-3,83%), Microsoft (-3,26%) και Cisco  (-1,43%).

    Διαβάστε επίσης

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, νέα βουτιά για τον DAX



    ΣΧΟΛΙΑ