• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα σε ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ - Ανδρέας Σιάμισιης, CEO Helleniq Energy - Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ – Ανδρέας Σιάμισιης, CEO Helleniq Energy – Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Αδύναμο ξεκίνημα και σήμερα, με συναλλαγές πάνω από τα 7,26 εκατ. ευρώ πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο.

    Μικρές διακυμάνσεις στη Λεωφόρο Αθηνών, παρά το ράλι επαναφοράς χθες στον αμερικάνικο S&P, πάνω από τις 5.087 μονάδες και κέρδη 2%, λόγω των ισχυρών μεγεθών της Nvidia, που οδήγησε σε ράλι όλες τις μεγάλες αγορές του πλανήτη κλείνοντας σε ιστορικά υψηλά.

    Γύρισμα σήμερα για τον Dax και χαμηλές πτήσεις για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), καθώς όλα δείχνουν ότι έτσι θα πορευτεί η αγορά μέχρις ότου ολοκληρωθεί το placement στην Πειραιώς.

    Σύμφωνα με την Depolas Investments, «Αυξημένα κέρδη είδαν χθες οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες με πρωταγωνιστή, φυσιολογικά, τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ δεν κράτησε τα ημερήσια κέρδη του, ενώ ο ΟΤΕ υποχώρησε σημαντικά και κατά την εκτίμησή μας, αδικαιολογήτως, καθώς βρίσκουμε το προφίλ ρίσκου / απόδοσης του τίτλου από τα ελκυστικότερα στο Universe της εταιρείας μας, στην παρούσα συγκυρία.

    Για σήμερα, η ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Φεβρουαρίου στη Γερμανία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΑΕΠ Δ’ τριμήνου της εν λόγω χώρας, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ήταν πάνω στις προβλέψεις».

    Ο ΟΤΕ παραμένει στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων, καθώς δεν έχει δοθεί η ευκαιρία αποτίμησης της μετοχής ΟΤΕ -1,54% 14,06 με βάση τα χθεσινά ισχυρά αποτελέσματα χρήσης που ανακοίνωσε, τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,47% 8,39 καθώς από τις 16 Ιανουαρίου βρίσκονται σε διαρκή ανοδική πορεία και με κέρδη περί το 16% και η Πειραιώς ενόψει placement.

    Στις 1.422 μονάδες εκκίνησε η αγορά πριν από λίγο, με τον Τιτάνα να εντυπωσιάζει στα 26,45 ευρώ, βάζοντας πλώρη για νέα ιστορικά υψηλά, με πράξεις αυτή την ώρα στα 26,45 ευρώ.

    Πλώρης για τα 30 ευρώ πλέον από την Coca Cola που μετά την χθεσινή «στάση», η μετοχή επανέρχεται την Παρασκευή με κέρδη 1,56% στο ξεκίνημα στα 29,26 ευρώ!

    Νέα αντίδραση στα 8,23 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ, κατά 0,74% ενισχύεται ο ΟΤΕ, στα 13,63 ευρώ.

    Στα 4,28 ευρώ «δρασκελίζει» ο Φουρλής με άνοδο πάνω από 1%.

    Ως προς τα small caps με κέρδη πάνω από 4% εκκίνησε η μετοχή της Lavipharm ΛΑΒΙ 0% 0,85 μετά το λανσάρισμα του σκευάσματος της φαρμακευτικής κάνναβης.

    Πάνω από 2,4% η Κρι Κρι στα 10,65 ευρώ και τιμή στόχο πάνω από τα 13 ευρώ και ισχυρή άνοδο μεγεθών λόγω… πληθωρισμού.

    Ως προς τις τράπεζες, στάση αναμονής λοιπόν, λόγω placement στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 το οποίο τοποθετείται για αρχές Μαρτίου και πιθανότατα θα αφορά στο 27%.

    Στα 3,958 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς αυτή την ώρα με οριακές απώλειες.

    Πάνω από 1,736 ευρώ η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 που ενισχύεται 0,55%, ενώ απώλειες καταγράφονται για τις άλλες δύο συστημικές, την ΕΤΕ -0,69%, στα 7,19 και την Eurobank -0,58%, στο 1,889 ευρώ.

    Διόρθωση 0,92% στην Ιντρακάτ, με -1% η Ιντραλότ, όπου σήμερα λήγει η εγγραφή για το ομόλογο που εκδίδει ύψους 130 εκατ. ευρώ, ενώ στα όρια των 4 ευρώ υποχωρεί η Ιντρακόμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί είναι ορόσημο για την αγορά οι μετοχές των ΕΛΠΕ και της Πειραιώς

    Ο ΟΤΕ, η Eurobank Equities και η μεγάλη πτώση της μετοχής

    Mytilineos: Χρονιά μεταλλουργίας το 2024 με κέρδη ρεκόρ- Αυξημένα πράσινα EBITDA



    ΣΧΟΛΙΑ