• Business

    Lavipharm: Στα 8,5 εκατ. ευρώ η συντηρητική εκτίμηση για αύξηση στις πωλήσεις φέτος από την φαρμακευτική κάνναβη

    O κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Lavipharm

    O κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Lavipharm


    Η Lavipharm, έλαβε την άδεια κυκλοφορίας του πρώτου τοπικά παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

    Αυτό το σημαντικό βήμα αποτελεί καρπό της στρατηγικής συνεργασίας της Lavipharm με την Tikun Olam, η οποία παράγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στις εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο, τηρώντας τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

    Χθες το βράδυ,  22 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ακούστηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα για τις δυνατότητες της φαρμακευτικής κάνναβης.

    Σημαντικές προσωπικότητες από τον ιατρικό και επιστημονικό κόσμο τόνισαν την αξία της φαρμακευτικής κάνναβης στην αντιμετώπιση σοβαρών συμπτωμάτων χρόνιων παθήσεων, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα ζωής ασθενών.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

    Με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, χαρακτηρίζοντας την κυκλοφορία του πρώτου εγχώριας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης ως «άλμα προς τα εμπρός» στον τομέα της υγείας.

    Αφιερώνοντας την εκδήλωση σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του οράματος, ο κ. Λαβίδας τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας με την Tikun Olam, ηγέτιδα εταιρεία στην έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

    Ο κ. Λαβίδας υπογράμμισε: «Απόψε γιορτάζουμε για όλους τους ασθενείς που η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά. Τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης δεν είναι απλά θεραπεία, αλλά μια νέα ευκαιρία για ελπίδα, ανακούφιση και ένα καλύτερο αύριο.»

    Τα καλά νέα είναι ότι μία νέα αγορά δημιουργείται για την Lavipharm που μόνο για φέτος, η συντηρητική εκτίμηση είναι ότι θα συμβάλει κατά 8,5 εκατ. ευρώ επιπλέον στις πωλήσεις της η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

    Διαβάστε επίσης

    Lavipharm: Γιατί σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για απογείωση του EBITDA

    Lavipharm: Το πετυχημένο deal του Τηλέμαχου Λαβίδα

    Συμμαχία Lavipharm-FAMAR: Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων



    ΣΧΟΛΙΑ