• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ συγκρατούν την πτώση – Ισχυρές πιέσεις για Jumbo

    • NewsRoom
    Jumbo: Αυξημένες κατά 12,6% οι πωλήσεις στο α΄ εξάμηνο

    Απόστολος Βακάκης (Jumbo)


    Προσπάθεια να μαζέψει μέρος των πρωινών απωλειών, όταν ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε προς τις 910 μονάδες, καταβάλλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που στα χρηματιστήρια της Ευρώπης αυξάνονται οι πιέσεις ενόψει του ανοίγματος της Wall Street.

    Μια ώρα πριν από το κλείσιμο, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 912,5 μονάδες με απώλειες 0,8% και τζίρο λίγο πάνω από τα 45 εκατ. ευρώ.

    Αρνητικά στο κλίμα της αγοράς επιδρά η έκθεση της αμερικανικής Jefferies, η οποία υποστηρίζει πως ο αντίκτυπος από το χτύπημα της Covid-19 στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι πιο βαρύς από όσα υπολόγιζε σε προηγούμενο report της. H ελληνική αγορά μετοχών είναι φθηνή, αναφέρει, αλλά η υποχώρηση της ανάπτυξης έχει πλέον φανεί στις αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή σε σύγκριση με άλλες αγορές.

    Παράλληλα, επισημαίνει πως η τεχνική εικόνα της αγοράς είναι ανοδική και υπάρχει χώρος για περισσότερες μετοχές να σημειώσουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Ωστόσο, συνεχίζει, στο ελληνικό Χρηματιστήριο κυριαρχούν οι εγχώριες επιχειρήσεις που επιβίωσαν της κρίσης και η αγορά είναι πιθανό να υποαποδώσει. Έτσι ο αμερικανικός οίκος, αναθεωρεί την εκτίμηση του σε μέτρια «bullish» από «bullish», μειώνοντας τη στάθμιση για τη χώρα.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Jumbo (-4,01%), μετά και τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Απόστολου Βακάκη, ενώ ισχυρές απώλειες  -2,86 σημειώνει και η Eurobank.

    Πτώση άνω του 1% σημειώνουν οι Fourlis, Lamda, Viohalco, Aegean, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, ΕΛΠΕ, Μotor Oil, ενώ ήπια πτωτικά οι Alpha,  Titan, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

    Αντίθετα, στήριξη στον δείκτη δίνουν οι Μυτιληναίος με άνοδο 2,68% και Ελλάκτωρ με άνοδο 2,12%, ενώ η μετοχή της Σαράντης κινείται στο 1,14%.

    Ήπια ανοδικά κινούνται ΟΛΠ, ΟΤΕ και Coca Cola.



    ΣΧΟΛΙΑ