ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ελληνική αγορά μετοχών είναι φθηνή αλλά η υποχώρηση της ανάπτυξης έχει πλέον φανεί στις αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή σε σύγκριση με άλλες αγορές.
Αυτό αναφέρει η αμερικανική Jefferies σε σημερινή ανάλυσή της, επισημαίνοντας ότι η τεχνική εικόνα της αγοράς είναι ανοδική και υπάρχει χώρος για περισσότερες μετοχές να σημειώσουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Ωστόσο, συνεχίζει, στο ελληνικό Χρηματιστήριο κυριαρχούν οι εγχώριες επιχειρήσεις που επιβίωσαν της κρίσης και η αγορά είναι πιθανό να υποαποδώσει.
Ο αμερικανικός οίκος, αναθεωρεί την εκτίμηση του σε μέτρια «bullish» από «bullish», μειώνοντας τη στάθμιση για τη χώρα. Όπως σημειώνει, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,2% το 2020, κάτι που ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, με το ΔΝΤ να αναμένει ανάπτυξη 3,3% για τη φετινή χρονιά, επιταχύνοντας στο 5,4% το 2022. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρξει ένα «μόνιμο» έλλειμμα στη δυνητική παραγωγή από την πανδημία ή «πληγές» που προβλέπεται πως θα διαμορφωθούν στο 3%.
Ταμείο Ανάκαμψης
Το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα εκταμιεύσει 7,5 δισ. ευρώ , σχεδόν το διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέμενε αρχικά να λάβει η χώρα και αυτή η βοήθεια αποτελεί μέρος ενός εθνικού σχεδίου ανάκαμψης εξαετούς διάρκειας. Η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί περίπου 30 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Διαβάστε ακόμα:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελλάδα – Λιθουανία: Η μάχη των… θηρίων! Αντετοκούνμπο εναντίον Βαλαντσιούνας και τι μυθικά συμβόλαια έχουν
- Aυτοί είναι οι πιο δυναμικοί κλάδοι στις προσλήψεις προσωπικού στην Ελλάδα – Έρευνα ManpowerGroup
- Ντύνοντας το Downton Abbey: Δημοπρασία με τα ωραιότερα κοστούμια της σειράς
- Επιστολή Δούκα στον Πρόεδρο του ΟΣΕ: Να προβείτε σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων
