• ΑΓΟΡΕΣ

    Jefferies: Μειώνει τη στάθμιση για την Ελλάδα παρά την ανοδική τεχνική εικόνα του Χρηματιστηρίου

    • NewsRoom
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Η ελληνική αγορά μετοχών είναι φθηνή αλλά η υποχώρηση της ανάπτυξης έχει πλέον φανεί στις αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή σε σύγκριση με άλλες αγορές.

    Αυτό αναφέρει η αμερικανική Jefferies σε σημερινή ανάλυσή της, επισημαίνοντας ότι η τεχνική εικόνα της αγοράς είναι ανοδική και υπάρχει χώρος για περισσότερες μετοχές να σημειώσουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Ωστόσο, συνεχίζει, στο ελληνικό Χρηματιστήριο κυριαρχούν οι εγχώριες επιχειρήσεις που επιβίωσαν της κρίσης και η αγορά είναι πιθανό να υποαποδώσει.

    Ο αμερικανικός οίκος, αναθεωρεί την εκτίμηση του σε μέτρια «bullish» από «bullish», μειώνοντας τη στάθμιση για τη χώρα. Όπως σημειώνει, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 8,2% το 2020, κάτι που ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, με το ΔΝΤ να αναμένει ανάπτυξη 3,3% για τη φετινή χρονιά, επιταχύνοντας στο 5,4% το 2022. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρξει ένα «μόνιμο» έλλειμμα στη δυνητική παραγωγή από την πανδημία ή «πληγές» που προβλέπεται πως θα διαμορφωθούν στο 3%.

    Ταμείο Ανάκαμψης

    Το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα εκταμιεύσει 7,5 δισ. ευρώ , σχεδόν το διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέμενε αρχικά να λάβει η χώρα και αυτή η βοήθεια αποτελεί μέρος ενός εθνικού σχεδίου ανάκαμψης εξαετούς διάρκειας. Η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί περίπου 30 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Χρηματιστήριο: Βροχή οι ανακοινώσεις για μερίσματα από τις εισηγμένες μέχρι τέλος της εβδομάδας – H ΕΛΧΑ και τα παράγωγα



    ΣΧΟΛΙΑ